Νομοθεσία της ΕΕ θα απαιτήσει ίδιο πρότυπο φορτιστή για φορητές συσκευές

Οι περισσότερες φορητές συσκευές σήμερα έρχονται με τον ίδιο microUSB φορτιστή, τουλάχιστον στην Ευρώπη, όπου η ΕΕ επέμεινε πριν από μερικά χρόνια οι κατασκευαστές να συμμορφωθούν με αυτήν την ιδιαίτερη απαίτηση. Τώρα φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ένας νέος νόμος της ΕΕ θα υπογραφεί σύντομα και θα απαιτήσει από όλες τις εταιρείες που πωλούν τις κινητές συσκευές στην περιοχή να χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο φορτιστή μπαταρίας. Ενώ δεν είναι σαφές ποιο πρότυπο θα ακολουθεί, είναι πιο πιθανό να είναι ένας microUSB φορτιστής, δεν έχει σημασία τι γενιά θα

είναι, μόλις πρόσφατα έχουμε ακούσει ότι μια νέα με αναστρέψιμη υποδοχή microUSB πρόκειται να αντικαταστήσει την τρέχουσα, γι ‘αυτό θα υποθέσουμε ότι πρόκειται να είναι το νέο πρότυπο.

Μέχρι στιγμής , υπάρχει μια προσωρινή συμφωνία σχετικά για κοινό φορτιστή, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να υπογραφεί σε νόμο τον προσεχή Μάρτιο. Από τότε, τα μέλη της ΕΕ θα έχουν περιθώριο δύο ετών για τον προσαρμόσουν στους τοπικούς νόμους, ενώ οι κατασκευαστές θα έχουν ένα επιπλέον έτος για να συμμορφωθούν.

Η κίνηση αυτή, της οποίας σκοπός είναι να περιορίσει την περιττή σπατάλη και το κόστος για τους καταναλωτές, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την Apple, η οποία έχει το δικό της φορτιστή για της φορητές συσκευές της, το Lightning που αντικατέστησε πέρυσι το παλιό 30-pin dock βύσμα. Είναι ασαφές αυτή τη στιγμή αν θα επιτρέπεται να προσφέρουν μετασχηματιστές στους πελάτες με νέες αγορές iOS συσκευών ή αν θα πρέπει να αλλάξουν τις θύρες στις συσκευές που πωλούνται στην Ευρώπη.

Η Android κατασκευαστές συσκευών κατά πάσα πιθανότητα θα μείνουν σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστοι από την νέα προτεινόμενη νομοθεσία της ΕΕ , καθώς πολλές από τις σημερινές συσκευές που έχουν ήδη πωλούνται πακέτο με φορτιστή microUSB.

Πηγή : androidauthority.com

Keywords
Τυχαία Θέματα