Η Google αποκάλυψε την Nexus Q social media streaming συσκευή

00:20 28/6/2012 - Πηγή: TechFan

Σήμερα στο Google I/O keynote, ο γίγαντας των αναζητήσεων παρουσίασε ένα νέο media streaming peripheral, το Nexus Q. Η μικρή, σφαιρική συσκευή συνδέεται σε συστήματα ηχείων και τηλεοράσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν stream media απευθείας από το cloud. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν και να αλληλεπιδρούν με το Nexus Q

με ένα τηλέφωνο Android ή tablet που τρέχουν το Android 2.3 ή νεότερη έκδοση και να έχουν πρόσβαση στο Google Play. Η Google παρουσίασε την συσκευή ως “the first social streaming media player.”

Το Nexus Q έρχεται με θύρες Micro HDMI , TOSLink Optical audio, 10/100Base-T Ethernet και Micro USB AB. Η συσκευή διαθέτει, επίσης, εξόδους υποδοχής ηχείων για τη σύνδεση με στερεοφωνικά συστήματα. Η Google εφοδίασε την συσκευή επίσης με ένα ενισχυτή 25W class D.

Η συσκευή μετρά 4,6 ίντσες σε διάμετρο και ζυγίζει περίπου δύο κιλά. Διαθέτει 1GB μνήμης RAM και 16GB εσωτερικής μνήμης flash. Μέσα της υπάρχει ένας επεξεργαστής dual-core ARM Cortex-A9 CPU και SGX540 πυρήνας γραφικών. Η συσκευή τρέχει Android 4.0 και η Google δεν έδωσε καμία πληροφορία για το αν θα δούμε μια αναβάθμιση σε Android 4.1. Οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με την Q με Bluetooth, Wi-Fi και NFC τεχνολογίες.
Το Nexus Q είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία στο Google Play Store για $ 300.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : electronista.com

Keywords
Τυχαία Θέματα