Η Google παρουσίασε σήμερα το Android 4.1 Jelly Bean

22:45 27/6/2012 - Πηγή: TechFan


Η Google έχει παρουσιάσει το Android 4,1 Jelly Bean, την επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας. Διαθέτει βελτιωμένη αναζήτηση, αναζήτηση φωνής, εισαγωγή κειμένου, και χαρακτηριστικά της κάμερας, με το κιτ ανάπτυξης λογισμικού να είναι διαθέσιμο απο σήμερα.

Εδώ είναι μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά του Android

4.1:

Search

Περιλαμβάνει το νέο Google Knowledge Graph, το οποίο εμφανίζει τα κατάλληλα αποτελέσματα αναζήτησης για τον τύπο του ερωτήματος. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για ένα μέρος, μπορείτε να εμφανίσει ένα χάρτη για αποτέλεσμα. Αναζήτηση για μια διασημότητα και θα δείτε τις φωτογραφίες.

Voice Search

Το Google υποστηρίζει εδώ και καιρό μια αναζήτηση από φωνή που σας επιτρέπει να μιλάτε στο κινητό σας για να ξεκινήσει μια έρευνα. Αλλά τώρα το τηλέφωνο ή το δισκίο σας μπορεί να μιλήσει μαζί σας.

Όταν συνδυάσετε το Google Knowledge Graph με το Voice Search, αυτό είναι ουσιαστικά απάντηση της Google στο Siri της Apple. Μπορείτε να κάνετε μία ερώτηση στο τηλέφωνό σας και θα πάρετε απάντηση.

Text Input

Η Google προσθέτει πρόβλεψη κειμένου και συστάσεις στο πληκτρολόγιο. Όμως, η εταιρεία μείωσε επίσης το μέγεθος της μηχανής αναγνώρισης της φωνής, έτσι ώστε να μπορεί να χωρέσει σε μια κινητή συσκευή. Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεστε πλέον μια σύνδεση στο Internet για να εισάγετε κείμενο με τη φωνή.

Project Butter

Η Google έχει εργαστεί στην επιτάχυνση των κινούμενων σχεδίων και σε άλλα και έτσι η συσκευές είναι πιο γρήγορες κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο εφαρμογών, την αλλαγή των home screens ή την εκτέλεση άλλων δραστηριότητων.

Moving Widgets

Όταν μετακινείτε ένα widget από μία οθόνη στην άλλη, τα άλλα widgets και εικόνες θα μετακινηθούν αυτόματα στην άκρη για να κάνουν χώρο. Εάν το widget είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει, αυτό αυτόματα θα αλλάξει το μέγεθός του.

Camera

Μπορείτε να δείτε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα από ένα νέο φίλμ απλά πιέζοντας την οθόνη και στη συνέχεια περνώντας μπροστά και πίσω. Το Android 4,1 τώρα σας επιτρέπει να διαγράψετε μια φωτογραφία απλά σύροντας την μέχρι την κορυφή της οθόνης. Αυτό μοιάζει πολύ με τον τρόπο που κλείνετε τις εφαρμογές σε μια συσκευή webOS. Εάν έχετε διαγράψει κατά λάθος μια εικόνα, υπάρχει μια επιλογή Undo.

Notifications

Υπάρχει τώρα υποστήριξη για τις κοινοποιήσεις που μπορούν να κάνουν περισσότερα. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες που μοιράζεσται στο Google+ contacts δεξιά στη γραμμή κοινοποίησης, για παράδειγμα.

Google Now

Το Google Now είναι μια νέου τύπου αναζήτηση που μπορεί να χρησιμοποιήση το ιστορικό της αναζήτησής σας, την τρέχουσα θέση, το ημερολόγιο εκδηλώσεων και άλλα στοιχεία για να σας παρέχει αυτόματα πληροφορίες. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι προαιρετικό.

Για παράδειγμα, η Google μπορεί να ανιχνεύσει τώρα τις αγαπημένες σας αθλητικές ομάδες από το ιστορικό αναζήτησής σας και αυτόματα να σας δείξει χρονοδιαγράμματα και αποτελέ

Keywords
Τυχαία Θέματα