Ανακοινώθηκε το Android 4.4 KitKat, τι νέο φέρνει

08:46 1/11/2013 - Πηγή: TechFan

Το Android 4.4 KitKat έχει ανακοινωθεί επίσημα και ως συνήθως η τελευταία έκδοση του Android OS κάνει το ντεμπούτο της μαζί με το νέο Nexus, το Nexus 5. Το 4,4 KitKat στοχεύει να φτάσει σε 1 δισεκατομμύριο χρήστες καθώς το νέο λειτουργικό ταιριάζει στις συσκευές με μόλις 512 MB μνήμη RAM.

Ο

σχεδιασμός του λειτουργικού συστήματος φαίνεται καλύτερος από ποτέ. Το Android 4.4 φέρνει μια νέα εφαρμογή τηλέφωνο, η οποία σας βοηθά να ψάξετε στις επαφές σας κοντινά μέρη ή ακόμα και οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό Google εφαρμογής, δεξιά από το την dialer εφαρμογή σας.

Στην νέα Google Hangout εφαρμογή θα έχετε όλα τα SMS και MMS σας κάτω από μία στέγη, μαζί με άλλες συνομιλίες και βίντεο κλήσεις, έτσι ώστε να μην χάσετε μηνύματα ανεξάρτητα από το πώς σας τα αποστέλλουν.

Η οθόνη κλειδώματος έχει τώρα μια συντόμευση της κάμερας και υπάρχει μια επιλογή για να οργανώσετε τις home οθόνες για να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις σας. Όλες οι συσκευές χωρίς εξωτερικά κουμπιά θα έχουν έξτρα χώρο, καθώς το UI εξαφανίζεται μόλις μια εφαρμογή ξεκινήσει.

Όπως μπορεί κανείς να περιμένει, η νεότερη έκδοση του Android φέρνει ένα σωρό νέα χαρακτηριστικά για την πλατφόρμα αναζήτησης της Google. Μπορείτε τώρα να ενεργοποιήσετε την αναζήτηση με λέξεις κλειδιά και η μηχανή αναγνώρισης ομιλίας είναι περίπου 25 τοις εκατό πιο ακριβής από ότι στο παρελθόν, σύμφωνα με την Google.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα hotwords για να ξεκινήσει η φωνητική αναζήτηση με το Google Now, στείλτε ένα μήνυμα κειμένου, πάρτε κατευθύνσεις ή ακόμη παίξτε ένα τραγούδι. Η επερχόμενη έκδοση του Google Now θα φέρει νέους τύπους καρτών που θα σας κρατάνε ενήμερους με τα θέματα που σας ενδιαφέρουν.

Το νέο Android 4.4 framework φέρνει το AirPrint ( ένα χαρακτηριστικό παρόμοιο με ασύρματη εκτύπωση ), το οποίο όμως περιορίζεται σε εκτυπωτές HP προς το παρόν. Το λειτουργικό σύστημα υποστηρίζει πλέον third-party cloud αποθήκευση στην εφαρμογή Γκαλερί.

Η Google έχει ως στόχο να καταστήσει το Android προσιτό σε όλους, ακόμα και σε χρήστες με low-end hardware. Κατά το παρελθόν , λόγω των περιορισμών της μνήμης, ορισμένα low-end smartphones δεν θα μπορούσαν να δεχθούν τις νεότερες εκδόσεις του Android, αλλά με το KitKat αυτό πρόκειται να αλλάξει. Το Android 4.4 KitKat καταργεί τις περιττές υπηρεσίες που τρέχουν στο παρασκήνιο και μειώνει την κατανάλωση μνήμης σε μεγάλο βαθμό, η οποία τώρα επιτρέπει το λειτουργικό σύστημα να λειτουργεί ομαλά ακόμα και σε συσκευές με 512MB RAM. Κατά ειρωνικό τρόπο, το Galaxy Nexus με 1GB RAM δεν θα πάρει το KitKat.

Η Google έχει επίσης καταφέρει να ενισχύσει την απόδοση της μπαταρίας μέσω των αισθητήρων, η οποία μειώνει τα αιτήματα δεδομένων. Τέλος, το Android 4.4 έρχεται με tweaks και αλλαγές για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του λειτουργικού συστήματος .

Το Android 4.4 KitKat τρέχει στο Google Nexus 5, ενώ η διάθεση του για τις άλλες Nexus συσκευές θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

Πηγή : gsmarena.com

Keywords
Τυχαία Θέματα