Καλοκαιρινές adventuring αποδράσεις

13:20 1/8/2012 - Πηγή: GameSide

Είναι γνωστή η λατρεία μου για τα παιχνίδια adventure (Point and Click ) η σεναριακή τους πολυπλοκότητα σε συνεργασία με τις ολοζώντανες αφηγήσεις πάντα με ταξίδευαν.

Αν λοιπόν η κρίση σας έχει καθηλώσει στην Αθήνα (η οπουδήποτε τέλος πάντων) και θέλετε να ταξιδέψετε έστω και με την φαντασία σας αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα games η ακόμα

και αν είστε παλιοί φανατικοί adventure-άδες εγώ έχω να σας προτείνω 2 παιχνίδια που βγήκαν πριν λίγο καιρό και αξίζουν την προσοχή σας.

Deponia

Το Deponia είναι ένα point and click adventure τρίτου προσώπου με 2D καρτουνίστικα (χειροποίητα) γραφικά και μας αφηγείται την περιπέτειά του Rufus ενός απολαυστικά εκνευριστικό τύπου που ζει σε μια μικρή πολιτεία του πλανήτη Deponia (ο οποίος πλανήτης είναι ένας σκουπιδότοπος) όλα όμως θα αλλάξουν για τον Rufus oταν μια σειρά από συγκυρίες φέρνει στο δρόμο του την όμορφη Goal από τον πλανήτη Elysium.

Το παιχνίδι είναι μια κωμωδία που στηρίζεται στα λάθη του παίχτη και σε μια από τις πιο ασυνήθιστες ιστορίες αγάπης, κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και μας έρχεται από την Daedalic που μας είχε δώσει και το εκπληκτικό Whispered World.

The Dark Eye – Chains of Satinav

 Το The Dark Eye Chains of Satinav είναι και αυτό από την ίδια εταιρία (Daedalic) αλλά πολύ πιο σκοτεινό και διαφορετικό από το προαναφερθέντα Deponia. Το παιχνίδι αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού (του Geron) που εξαιτίας μια κατάρας είναι καταδικασμένος να φέρει την καταστροφή στον κόσμο!! έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτειες προκειμένου να απελευθερωθεί από τη δυσοίωνη μοίρα του..

Περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα δυο παιχνίδια  θα βρείτε στα παρακάτω Video.

 

 

Καλοκαιρινές adventuring αποδράσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα