Άνοιγμα της Microsoft στην αγορά των tablet

Η μεγάλη είδηση που περιμέναμε έφτασε!!!

Η Microsoft ανακοίνωσε την παραγωγή δυο tablet pc με την ονομασία ‘’Surface’’ διαμέτρου οθόνης 10.6 ιντσών. Οι καινούργιες ταμπλέτες διαχωρίζονται ως εξής:

WindowsRTSurface

 Με λεπτότερη οθόνη από το iPad στα 9.3 mm και πιο ελαφριά στα 676 grams, o επεξεργαστής μάλλον θα είναι της nVidia

ενώ θα έχει οθόνη “ClearType HD” display χωρίς να είναι γνώστη η ανάλυση της. Θα διαθέτει microSD, USB 2.0 και Micro HD Video ports. Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι 32GB ή 64GB.

Windows 8 Surface

Θα αποτελεί την μεγαλύτερη από τις 2 συσκευές με πάχος 13.5mm και βάρος στα 903 grams. Ο επεξεργαστής θα είναι Intel Ivy Bridge και θα έχει και αυτό ClearType “Full HD” display με δυνατότητες αναπαραγωγής βίντεο σε 1080p . Επίσης καλύτερες και περισσότερες θα είναι και οι θύρες με: microSDXC, USB 3.0 και Mini DisplayPort video connector. Ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι  64GB ή 128GB.

Κάμερες μπρος και πίσω και διπλές WiFi κεραίες, είναι μερικές ακόμα κοινές προδιαγραφές χωρίς όμως ακόμα να έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο ενώ η μεγάλη καινοτομία της Microsoft είναι ότι το προστατευτικό κάλυμμα της συσκευής θα έχει ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και touch pad.

Η κίνηση της Microsoft κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή καθώς μέχρι τώρα κατασκεύαζε μόνο περιφερειακά υπολογιστών και είναι το πρώτο ‘’άνοιγμα του κολοσσού στην παραγωγή hardware. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει…

Απλά θα αναφέρουμε τα λόγια του Steven Sinofsky, Προέδρου της Windows Live Division:

“It’s a PC that is a great tablet, and a tablet that is a great PC”

‘’Είναι ένα PC που είναι καταπληκτικο tablet, και ένα tablet που είναι καταπληκτικο PC’’ 

.

Άνοιγμα της Microsoft στην αγορά των tablet

Keywords
Τυχαία Θέματα