[Video] Πρώτη παρουσίαση του WiiU!

Το Gameside.gr ήταν εκεί!

Με προορισμό το The Mall Athens και αφορμή τη πρώτη παρουσίαση του Nintendo Wii U για το ελληνικό κοινό από την Nortec, βρεθήκαμε ανάμεσα σε πολύ κόσμο προσπαθώντας να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τη νέα κονσόλα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, μόνοι τους, με την παρέα τους, το ταίρι τους ή και με ολόκληρη την οικογένεια που είτε είχαν έρθει αποκλειστικά για το event είτε κάνανε την βόλτα τους στο εμπορικό και απλά σταμάτησαν από περιέργεια. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν, φυσικά, και οι… διασημότητες από την εκδήλωση με ονόματα από την ελληνική μουσική σκηνή, την τηλεόραση αλλά και τον αθλητισμό όπως οι Goin Through, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η sexy Λάουρα Νάργες και άλλοι. Να σημειώσουμε την όμορφη νότα των μασκότ Mario και Luigi που βγαίνανε φωτογραφίες με τους μικρούς και μεγάλους φίλους, όπως εμεις!

Αρχικά αξίζει να αναφερθεί ότι το προσωπικό που βοηθούσε στην καθοδήγηση για το πως παίζονται τα παιχνίδια παίρνουν άριστα για την ευγένεια και την καλή γνώση των παιχνιδιών για τα οποία ήταν υπεύθυνο. Το μοναδικό μελανό σημείο που μας έκανε μία μικρή αρνητική εντύπωση είναι ότι γενικά για άλλα παιχνίδια, την υποστήριξη της κονσόλας και για λίγο πιο εξειδικευμένα πράγματα δεν είχαν πλήρη ενημέρωση αλλά αυτό σίγουρα δεν οφείλεται στο προσωπικό. Στη συνέχεια, ο χώρος από το απόγευμα έως βράδυ ήταν ασφυχτικά γεμάτος οπότε ο διάδρομος που είχε επιλεγεί δεν ήταν και ότι καλύτερο. Ένα μπράβο όμως για την διοργάνωση το αξίζουν!

Η πολυπόθητη κονσόλα

Πάμε τώρα στα ζητήματα που μας «καίνε» περισσότερο! Και δεν είναι άλλο από την ίδια την κονσόλα! Δεν το περιμέναμε ότι το GamePad θα ήταν άνετο και ελαφρύ! Οι αναλογικοί και τα face buttons είναι ακριβώς όπως πρέπει και δεν νομίζω να υπάρχει θέμα «συνήθειας» παρ’ολο το μέγεθος του χειριστηρίου. Έδειξε να είναι πολύ στιβαρή κατασκευή αν και ήταν συνέχεια στην φόρτιση για ευνόητους λόγους. Φαίνεται να συνηθίζεται εύκολα και να μην υπάρχει πρόβλημα στο κράτημα του. Δυστυχώς όμως τα μόνα παιχνίδια που κάνουν καλή χρήση του είναι το Rayman Legends, το Zombie U και το The Legend of Zelda: Battle Quest που αποτελεί μέρος του παιχνιδιού Nintendo Land.  Τα τρία παραπάνω παιχνίδια κιόλας ήταν αυτά που  άφησαν και τις καλύτερες εντυπώσεις, αν και όπως ενημερωθήκαμε τα παιχνίδια είναι σε πολύ πρώιμη μορφή κάτι που δικαιολογεί και τα κολλήματα και τις υποχρεωτικές επανεκκινήσεις των Wii U. Συγκεκριμένα τα third party games είχαν αρκετά προβλήματα με frame drops, διάφορα glitches αλλά και αλλοιώσεις στα γραφικά. Αλλά είπαμε, είναι πρώιμες εκδόσεις και δεν αντικατοπτρίζουν το τελικό προϊόν. Λιγότερο απο ένας μήνας έμεινε για να δούμε όμως πως πραγματικά θα τρέχουν τα παιχνίδια.

 

Και τώρα προχωράμε στο δεύτερο μέρος του αφιερώματος που έχει θέμα τα παιχνίδια της εκδήλωσης:

Rayman Legends (Ημ. Κυκλοφορίας 4/12/2012)

Avenger_Seraphim:
Αν ένα παιχνίδι έκλεψε την παράσταση, ήταν το Rayman Legends. Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ίδιο με το Rayman Origi

Keywords
Τυχαία Θέματα