Review: The Amazing Spider-Μan

Ο παλιός είναι καλός αλλά ο νέος είναι καλύτερος

Πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, ανακοινώθηκε το The Amazing Spider-Man και μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει οι φήμες και τα αρνητικά σχόλια για την ταινία. Βέβαια, αυτή η παραφιλολογία που υπάρχει είναι ως ένα βαθμό κατανοητή, καθώς το The Amazing Spider-Man αποτελεί reboot του πρώτου Spider-Man και μάλιστα ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο γνωστός Tobey Maguire αλλά

ο νεαρός Andrew Garfield. Όσοι από εσάς πήρατε την απόφαση να μην δείτε την ταινία για τους δύο παραπάνω λόγους, θα σας πρότεινα να διαβάσετε το κείμενο πρώτα και μετά να το ξανασκεφτείτε.

Το σενάριο…

Ο νεαρός Peter Parker, μετά τον άγνωστο θάνατο των γονιών του, μένει με τον θείο και την θεία του στο σπίτι τους συνεχίζοντας παράλληλα το σχολείο. Όταν ο ίδιος ανακαλύπτει ένα από τα μυστικά των γονιών του και μαθαίνει ότι ο πατέρας του συνεργαζόταν με τον Dr. Curt Connors, προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον συναντήσει στον χώρο που εργάζεται, δηλαδή στα εργαστήρια της Osborn. Μέσα στην Osborn ο Peter μετά από ένα ατύχημα που του συνέβει, ανακαλύπτει ότι είχε την ικανότητα να σκαρφαλώνει στους τοίχους και ότι η δύναμη του είχε αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Μετά από μερικά γεγονότα που τον επηρέασαν ψυχολογικά, αποφασίζει να φτιάξει μια στολή και έναν μηχανισμό για να δημιουργεί ιστούς, ώστε να μπορεί να αποτρέψει τις μικροκλοπές και του εγκληματίες. Ο Dr. Curt Connors, αφού αποφάσισε να διεξάγει ένα πείραμα στον εαυτό του, μεταμορφώνεται σε μια τεράστια, μυώδες και πανέξυπνη σαύρα που θέλει να εξαφανίσει τα ανθρώπινα ελαττώματα με οπουδήποτε κόστος. Σε αυτό το σημείο ξεκινάει η δράση και η πλοκή της ιστορίας.

Η ταινία, ως reboot δεν γίνεται να μην κρατήσει κάποια πολύ βασικά στοιχεία από την πρώτη ταινία του Spider-Man που όμως παρουσιάζονται με τέτοιον τρόπο ώστε ο θεατής να μην χάνει ούτε στιγμή το ενδιαφέρον του.

Οι ερμηνείες…

Ο Andrew Garfield αποδίδει με μεγάλη επιτυχία τον ρόλο του ως Peter Parker και Spider-Man. Η ηλικία καθώς και η εξωτερική του εμφάνιση, ενισχύουν τον ρόλο του προσδίδοντας έντονα το χαρακτηριστικό της ρεαλιστικότατης. H Emma Stone ως Gwen Stacy που αποτελεί την αγαπητικιά του Spider-Man, μας αφήνει καλύτερες εντυπώσεις από την Kirsten Dunst γνωστή από τον ρόλο της Mary Jane Watson.

Η νέα ταινία του Spider-Man, όπως είχαμε αναφέρει και παλιότερα σε σχετικό Preview, είναι μια ακόμα σύγχρονη και σοβαρή ταινία που ακολουθάει τα χνάρια που άφησαν το Watchmen και τα Dark Knight. To The Amazing Spider-Man, αποτελεί την πιο ρεαλιστική ταινία Spider-Man που έχει υπάρξει μέχρι τώρα. Αυτός είναι και ο λόγος που στην ταινία ο Spider-Man δεν είναι ο υπερήρωας που ονειρεύεται κάθε παιδί , αλλά ένας άνθρωπος με μερικές ικανότητες, καλή καρδιά, συμπαθητικός και με πολύ χιούμορ.

Το τέλος που έγινε αρχή…

Προφανώς, άρεσε στην Marvel η ιδέα να αφήνει spoiler στο τέλος κάθε ταινίας της. Το The Amazing Spider-Μan φαινόταν από την αρχή πως δεν προοριζόταν για κ

Keywords
Τυχαία Θέματα