Review: Iron man 3

.Η καλύτερη ταινία Iron Man που έχει βγει…

Η Marvel όπως μας συνηθίζει κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ετοιμάζει τουλάχιστον δυο ταινίες με τους αγαπημένους μας υπερήρωες. Φέτος την τιμητική τους έχουν το τρίτο μέρος της σειράς Iron Μan και η δεύτερη ταινία του Thor. Βέβαια, από την στιγμή που έχει ήδη προβληθεί το The Avengers

δεν θα ήταν έξυπνο οι νέες ταινίες με τους ίδιους ήρωες να αναφέρονται πριν τα γεγονότα που έλαβαν μέρος στο The Avengers και όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι απαιτήσεις του κοινού να είναι αυξημένες. Με λίγα λόγια, οι νέες ταινίες δεν πρέπει να εστιάζουν πλέον στην παρουσίαση των ηρώων αντίθετα πρέπει να προσεγγίσει τις πράξεις τους καθώς και τα έργα τους που θα φέρουν τα ανάλογα αποτελέσματα στους ίδιους. Ευτυχώς όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν ούτε λόγια του αέρα ούτε όμως σκόρπιες σκέψεις αλλά πράγματα που μπορεί να διαπιστώσει στην νέα ταινία του Iron Man, όπου είναι και η πρώτη ταινία μετά το The Avengers. Αλλά με μια τόσο σύντομη περιγραφή, ποιος μπορεί να βγάλει μια ρεαλιστική άποψη για την ταινία; Οπότε πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά την ταινία…

Στα δύο πρώτα Iron Man και σε μικρότερο βαθμό στο The Avengers απέδιδαν με τέτοιο τρόπο τον Iron Man ώστε το κοινό να αντιληφθεί ότι υπάρχει ταύτιση μεταξύ των στολών και του Tony Stark. Στο τρίτο μέρος της σειράς, η ταινία απομυθοποιεί αυτού του είδους την ταύτιση και κάνει πιο έντονη την ανθρώπινη φύση του Stark προσθέτοντας τους αρκετές αδυναμίες που οι προηγούμενες ταινίες δεν είχαν.

Όπως ήδη προαναφέρθηκα το Iron Man 3 διαδραματίζεται μετά το The Avengers με τον Stark πλέον να αντιμετωπίζει μετατραυματικό σοκ με αποτέλεσμα ο χαρακτήρας να έχει κλειστεί στον εαυτό του και να έχει αποκτήσει ένα νέο μυστήριο hobby. Από τα πρώτα πέντε λεπτά κιόλας, παρουσιάζετε και η νέα Bad-ass στολή ονόματι Mark-42 που έχει την δυνατότητα μέσω μερικών μικρών εμφυτευμάτων να ελέγχεται εξ αποστάσεως. Ο πιστός bodyguard του Stark που είναι ο Happy Hogan πλέον είναι αρχηγός ασφαλείας στο πλευρό της Pepper Potts που διοικεί τις επιχειρήσεις Stark. Ο War Machine που έκανε την εμφάνιση του στην δεύτερη ταινία του Iron Man πλέον δεν υφίσταται και έχει αντικατασταθεί από τον Iron Patriot (μια μίξη της Delicate έκδοσης του War Machine και της στολής του Captain America) όπου αποτελεί πλέον το ποιο δυνατό όπλο του αμερικάνικου στρατού. Όλα κυλούν όμορφα και ωραία ώσπου κάνει την εμφάνιση του ο Mandarin (είναι ο “εγκέφαλος” και “δάσκαλος” της μεγαλύτερης τρομοκρατικής ομάδας που υπάρχει στον κόσμο) και εξαπολύει απειλές προς τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Σε αυτό το σημείο ξεκινάει και όλο το μυστήριο της ταινίας.

Ο Robert Downey Jr. για μια ακόμη φορά υιοθετεί τέλεια τον τον ρόλο του πλούσιου, φιλάνθρωπου, playboy τύπου ονόματι Tony Stark. Βέβαια, στην συγκεκριμένη ταινία οι ανθρώπινες αδυναμίες που του προστέθηκαν του δίνουν έναν φρέσκο αέρα κάνοντας έτσι το σενάριο να είναι σε ολόκληρη την διάρκεια ενδιαφέρον και να μην κουράζει καθόλου. Ο Ben Kingsley στον ρόλο του Mandarino όντως κλέβει τις εντυπώσεις και τα βλέμματα πιο πολύ ακόμα και από τον Robert Downey Jr. Βέβαια στο σενάριο χρειαζόταν και ένας χαρακτήρα που θα έπρεπε να είναι μυστήριος αλλά ταυτόχρονα και δυναμικός. Τον συγκεκριμένο ρόλο του Aldrich Killian τον υποδύεται απίστευτα καλά ο Guy Pearce. Όπως στις δύο προηγούμενες ταινίες έτσι και σε αυτήν η Gwyneth Paltrow γνωστή από τον ρόλο της ως η Pepper Potts είναι εκπληκτική και δραστήρια και δεν μας αφήνει καθόλου αδιάφορους. Τέλος αφήσαμε το καλύτερο που είναι ο Paul Bettany στην φωνή του Jarvis όπου στο Iron Man 3 θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ένα από τα καλύτερα στοιχεία στην ταινίας καθώς πλέον δεν είναι το άψυχο ρομπότ αλλά ουσιαστικά ένας καλό υπηρέτης – φίλος του Iron Man.

Τα εφέ της ταινίας μπορούμε να πούμε ότι μας άφησαν ικανοποιημένους. Πολλές εκρήξεις, όμορφα τοπία και τα ζωντανά χρώματα προσέδιδαν στην ταινία μια πολύ όμορφη εικόνα. Αρκετές 3D σκηνές με ωραία απεικόνιση μας κάνουν να μην μετανιώνουμε που επιλέξαμε την 3D προβολή. Ο ηχητικός τομέας σε αντίθεση με τις προηγούμενες ταινίες δεν είναι αρκετά πλούσιος με γνωστά κομμάτια καθώς και η έλλειψη των AC/DC από την ταινία είναι εμφανή κάνοντας έτσι το κοινό να νοιώθει ότι κάτι λείπει από την ταινία. Βέβαια ο ήχος είναι απόλυτα ταιριαστός στην κάθε σκηνή δημιουργώντας έτσι την αγωνία που χρειάζεται η ταινία.

Ένα ελάττωμα πέρα από την έλλειψη των AC/DC είναι και τα κενά που εμφανίζονται ανάμεσα στο The Avengers και το Iron Man 3. Δυο από τα μεγάλα ερωτήματα που μας δημιουργούνται είναι το τι απέγινε ο Bruce (Hulk) μετά από το The Avengers καθώς στο τέλος της ταινίας έφυγαν με το ίδιο αμάξι μαζί ώστε να δουλέψει ο Bruce στις εγκαταστάσεις των Stark Industries. Επιπλέον μας δημιουργείτε το ερώτημα γιατί η Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. είναι απούσα όταν ο Iron Man περνάει τόσες δύσκολες στιγμές. Εννοείται πως υπάρχουν αναφορές στα γεγονότα της ταινίας The Avengers αλλά με αυτόν τον τρόπο ταυτόχρονα εμφανίζονται και κάποια κενά στο σενάριο.

Εν κατακλείδι το Iron Man 3 για 120 λεπτά θα σας κρατήσει προσηλωμένους στην θέση σας και παρουσιάζοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα περιπέτεια γεμάτη ανατροπές που όμοια της δεν έχετε ξαναδεί.

Βαθμολογία:

Director: Shane BlackWriters: Drew Pearce (screenplay), Shane Black (screenplay), 4 more credits » Stars: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Guy Pearce | See full cast and crew

Review: Iron man 3

Keywords
Τυχαία Θέματα