Review: God of War Ascension Multiplayer Beta

God of Duty ή Call of War, όπως και να το δεις το ίδιο κάνει!

Πριν ανακοινωθεί το God of War Ascension αν κάποιος σας έβαζε στην ίδια πρόταση τις λέξεις “God of War” και “Multiplayer” σίγουρα θα κάνατε γκριμάτσες αποστροφής σαν κι αυτές που βλέπουμε στο 9gag. Παρόλα αυτά με την ανακοίνωση της τελευταίας prequel περιπέτειας του οργισμένου Kratos(που ακόμα τον αναζητούμε στα trailers που ανακοινώνει κατά διαστημάτα η Santa Monica) υπήρξε ένας βομβαρδισμός από multiplayer trailers και οι ειδήσεις

που ερχόταν στα γραφεία μας αφορούσαν κυρίως το multiplayer mode του τίτλου. Oπότε όπως και να θες το συνηθίζεις σαν ιδέα παραμένοντας όμως με την απορία σχετικά με ότι αφορά το single player(Gameplay Video από το Demo του God of War Ascension θα βρείτε στο τέλος του άρθρου), δηλαδή εάν η Santa Monica το κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό και πρόκειται να μας εκπλήξει ή απλά δεν έχει δώσει τη βαρύτητα που απαιτείται και θα μιλάμε για το χειρότερο God of War μέχρι τώρα.

Έτσι φτάσαμε στο παρόν όπου πριν από λίγες μέρες η Sony έδωσε σε επιλεγμένους χρήστες και επιλεγμένα μέσα κωδικούς όπου θα μπορούν οι χρήστες να συμμετάσχουν σε μία κλείστη multiplayer beta με περιορισμένες επιλογές. Να αναφέρουμε ότι σε λίγες μέρες δικαίωμα συμμετοχής θα αποκτήσουν και οι χρήστες του PSN Plus σε μία πλέον open multiplayer beta. Πριν πούμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια, αξίζει αρχικά να επισημάνουμε ότι το νέο God of War Ascension είναι πλήρως εξελληνισμένο, δηλαδή μενού, επιλογές και voice overs είναι όλα στα ελληνικά, βέβαια παραμένει η επιλογή να διαλέξετε οποιαδήποτε γλώσσα της αρεσκείας σας.

Με την παραπάνω οθόνη αρχίζει η περιπέτεια μας στο multiplaer του GoW Ascension

Ξεκινώντας λοιπόν τη multiplayer beta καλούμαστε να ακολουθήσουμε ένα tutorial για να μάθουμε τα βασικά, ή ακόμα και προχωρημένα εάν το επιθμούμε, βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε στη μάχη. Επιπροσθέτως, πρέπει να επιλέξουμε σε ποιον θεό θα είμαστε πιστοί ώστε να μας προικήσει με τις ξεχωριστές ικανότητες του. Σε εμάς υπήρχε η δυνατότητα επιλογής μεταξύ Δία και Άρη ενώ πολύ πιθανόν στην open beta να δοθεί και η επιλογή μεταξύ των Άδη και Ποσειδώνα. Δύο ήταν και τα διαθέσιμα modes που παίξαμε, των 4 και 8 παιχτών αντίστοιχα που περιλαμβάνονται στην “Εύνοια των Θεών”. Στο mode των 4ων παιχτών η δράση λάμβανε τόπο στην “Αγορά του Ηρακλή“ και αποτελεί κατι σαν free-for-all όπου ο κάθε παίχτης παίζει για την πάρτη του και σκοπός του είναι να σκοτώσει τους αντιπάλους. Θετικό στοιχείο του mode αυτού αποτελεί η δυνατότητα να ανοίγουμε σεντούκια με διάφορα βοηθητικά δωράκια, περισυλλογή προσωρινών όπλων για την αρένα, η παρουσία του Ηρακλή δεν είναι διακοσμητική αλλά κάνει τη ζωή μας δύσκολη και φυσικά μας άρεσε το γρήγορο σχετικά respawn όταν πεθαίναμε. Παρόλα αυτά η ατυχής επιλογής παιχτών, πρωτάρηδων και έμπειρουν με ανεβασμένα level σε δυνάμεις και όπλα, οδηγούσε σε σφαγή των πρώτων σε σημείο αρκετά εκνευριστικό λόγω των περιορισμένων ικανοτήτων.Ο γύρος τελειώνει όταν ένας εκ των τεσσάρων παιχτων φτάνει τον μέγιστο αριθμών βαθμών που απαιτούνται.

Το mode των 8 παιχτών παρουσιάζει σαφέστατα περισσότερο ενδιαφέρον.

Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το mode των 8 παιχτών όπου σαν ένα άλλο team-deathmatch υπάρχουν δύο ομάδες των 4ων πακτών, σε μεγαλύτερο χάρτη αυτή την φορά με τoν ανωτέρω μονόφθαλμο γίγαντα να δεσπόζει και να μας ταλαιπωρεί. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη τους 8000 βαθμούς όπου βαθμοί συγκεντρώνονται όταν σκοτώνετε αντιπάλους, καταλαμβάνετε checkpoints, ανοίγετε σεντούκια και αλλιώς. Σε ερώτηση πιο mode θα επιλέγαμε να παίξουμε μόνιμα εάν υπήρχε επιλογή, σίγουρα θα ήταν το προαναφερόμενο των 8 παιχτών και αυτό λόγω της απαίτησης στρατηγικής πέρα από το εν ψυχρώ σφάξιμο.

Στο multiplayer mode του God of War Ascension δεν λείπει η παραμετροποιήση του χαρακτήρα μας όσων αφορούν την πανοπλία και τα όπλα ανεβαίνοντας level και ξεκλειδώνοντας καινούρια κατά την πορεία μας. Όλα προσδίδουν πόντους στα rpg χαρακτηριστικά που διαθέτει ο μαχητής μας όπως φυσική αντοχή, σωματική δύναμη, μαγεία και μερικά ακόμα.

Σαν συνολική εμπερία η συγκεκριμένη κλείστη multiplayer beta μας άφησε με ανάμεικτα συναισθήματα, με την θετική άποψη να τείνει να υπερισχύσει. Ίσως να φταίει που ο τίτλος God of War είχε ταυτιστεί με την παρουσία του Σπαρτιάτη Kratos και την αγριφωνάρα του ενάντια στους θεούς. Παρόλα αυτά θα επιλέξουμε να μην προβούμε σε βιαστικά συμπεράσματα και θα περιμένουμε να δούμε περισσότερα πράγματα από τη συνολική εμπειρία του παιχνιδιού.

Ακριβώς απο κάτω μπορείτε να δείτε gameplay video από το Single Player Demo του GoW Ascension που εξασφάλισε το gameinformer:

Κονσόλα που χρησιμοποιηθήκε για Review: PS3
Είδος: Action,Κυκλοφορεί για:, PS3
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 13 Μαρτίου 2013Εκδότρια εταιρία: Sony Εταιρία ανάπτυξης: Santa Monica
Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.godofwar.com

Review: God of War Ascension Multiplayer Beta

Keywords
Τυχαία Θέματα