Review : Assassin’s Creed III

Assassin’s Creed III : Το πολυαναμενόμενο franchise της Ubishoft επιστρέφει.

PRELOG : Μετά την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων παιχνιδιών, το διάσημο franchise της Ubisoft επιστρέφει με το “τρίτο” μέρος της σειράς. Αν ρωτήσεις, όχι έναν fan της σειράς αλλά κάποιον που απλός έχει ακουστά το παιχνίδι

“Τι σου έρχεται στο μυαλό ακούγοντας Assassin’s Creed“ θα απαντούσε “Μία ομάδα κουκουλοφόρων ≪Δολοφόνων≫ που σκοτώνουν για το κάλο της ανθρωπότητας”. Όντως αυτό είναι το Assassin’s creed. Οι ακόλουθοι του δόγματος Nothing is true, Everything is permitted (τίποτα δεν είναι αληθινό, όλα επιτρέπονται) είναι οι θανάσιμοι αντίπαλοι των Ναϊτών (Templars) οι οποίοι θέλουν να κυριεύσουν την ανθρωπότητα. Για όσους δεν έχουν παίξει το παιχνίδι ποτέ, η ιστορία είναι πως οι Templars έχουν απαγάγει τον Desmond Miles γιο ενός εκ των αρχηγών των Assassin’s και με την βοήθεια ενός μηχανήματος, που σου επιτρέπει να ξαναζήσεις τις αναμνήσεις των προγόνων σου που είναι χαραγμένες στο DNA σου, προσπαθούν να βρουν χαμένους θησαυρούς με “μαγικές” δυνάμεις ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους. Θησαυρούς που έχουν κρύψει κατά καιρούς Διάσημοι Αρχηγοί των Assasin’s και πρόγονοι του Desmond. Εκείνος με την βοήθεια των ≪αδελφών≫ του ξεφεύγει και ψάχνει να βρει αυτός πρώτος τα αντικείμενα ώστε να σώσει τον κόσμο.

Story : Στο τρίτο μέρος της ιστορίας μεταφερόμαστε στην Αμερική και συγκεκριμένα στην εποχή του εμφυλίου πολέμου. Ο ήρωας της ιστορίας είναι ένας ιθαγενής Αμερικάνος ονόματι Ratonhnhaké:ton ή Connor όπως είναι ποιο γνωστός. Η ιστορία ακολουθεί τα κλασικά standard του παιχνιδιού, δηλαδή ο ήρωας πρέπει να εκπληρώσει ένα σύνολο αποστολών ώστε να σκοτώσει τους Templar στόχους του, έχοντας στην κατοχή του τις γνώσεις του Achilles Davenport του αρχηγού των Assassin’s στην Αμερική και των ιθαγενών (κυνήγι,σκαρφάλωμα στα δέντρα κτλ. ).
Gameplay : Το Assassin’s Creed III είναι ένα τεχνολογικό αριστούργημα καθώς ξεφεύγει από τα , έως τώρα, γνωστά δεδομένα προσφέροντας απόλυτη ελευθερία κινήσεων μέσα σε πόλεις, στα δάση της Αμερικής που καλύπτονται από παχύ χιόνι (το οποίο σε καθυστερεί αν βρεθείς μέσα του) αλλά και στις ανοιχτές θάλασσες του Ατλαντικού ωκεανού καθώς είσαι ο καπετάνιος ενός πλοίου με το οποίο γίνονται εκπληκτικές ναυμαχίες. Συχνά όμως η Ubisoft πέφτει συχνά θύμα της ίδιας της της φιλοδοξίας για αυτήν την σειρά καθώς σε αντάλλαγμα με αυτές τις εντυπωσιακές ομολογουμένως προσθήκες έχουν εμφανιστεί κάποια μικρά προβλήματα όπως παράδειγμα ο καιρός, καθώς και αρκετά bugs και glitches τα οποία οι προγραμματιστές ισχυρίζονται ότι θα διορθωθούν με ένα μικρό patch. Βέβαια είναι άδικο να καταδικάσουμε το παιχνίδι για αυτόν τον λόγο όταν διευρύνει τα όρια της γενιάς του τόσο πολύ. Τέλος παραθέτω τις δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή του Assassin’s Creed 3 Alex Hutchinson: “Φυσικά υποστηρίζουμε το PC, το αγαπάμε σαν κονσόλα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι PC με χειριστήριο”. Και συνέχισε λέγοντας: “Δεν μας βλέπω να υποστηρίζουμε πολύ τον τρόπο λειτουργίας με ποντίκι/πληκτρολόγιο. Νομίζω ότι αν θέλετε να παίξετε στο υπολογιστή, και συγκεκριμένα Assassi’s Creed , έχετε ένα χειριστήριο. “

Graphics : Τα γραφικά όπως πάντα δεν έχουν τεράστιες βελτιώσεις καθώς η πολιτική της εταιρείας είναι να δίνουν βάση στο gameplay και όχι τόσο στα γραφικά. Θα μου πείτε πως γίνεται να μην δίνουν βάση στα γραφικά όταν οι περιοχές όλο και μεγαλώνουν, όλο και εμπλουτίζονται με νέα και δυσκολότερα ,στην υλοποίηση, δεδομένα; Η απάντηση είναι εύκολη: Αν η Ubisoft χρησιμοποιούσε τα μέσα που διαθέτει για την ανάπτυξη γραφικών θα είχαμε ένα “θαύμα” αλλά θα υστερούσε σε ιστορία και σε εμπειρία παιχνιδιού. Σωστό η λάθος θα το κρίνει ο κόσμος ,αν και μέχρι τώρα ο κόσμος έδειξε τι θέλει. Πάντως οι λίγες αλλαγές είναι και καλές καθώς η κίνηση του ήρωα είναι ποιο ρεαλιστική καθώς και ο κόσμος και οι ήχοι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και για μία ακόμη φορά πολύ μπροστά από την εποχή του γενικά.

Changes : ήρθε λοιπόν η ώρα για την εκτενή αναφορά των αλλαγών που υπάρχουν στο νέο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed. Θα αρχίσω με την μεγάλη διαφορά του που δεν είναι άλλη από την εισαγωγή του πλοίου και ότι αυτό συνεπάγεται. Εύκολο στον χειρισμό καθώς με 3 κουμπιά ελέγχεις το πλοίο σε αυτά αν προσθέσεις τα 2 κουμπιά για τον χειρισμό των όπλων του πλοίου με σύνολο 5 κουμπιά, κάνεις την ναυμαχία. Θέλει βέβαια μια μικρή βελτίωση στην απεικόνιση του νερού αλλά αυτό είναι ένα από τα ποιο δύσκολα κομμάτια το νερό και η φωτιά. Δεύτερη αλλαγή είναι το σκαρφάλωμα και γενικά η κίνηση πάνω στα δέντρα που σου δίνει ακόμα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Τρίτη μεγάλη αλλαγή είναι η προσθήκη του κυνηγιού,μία λειτουργία που σε βοηθάει από πολλές απόψεις καθώς από την μία χρησιμοποιείς τα θηράματα σου ως μέσο για την απόκτηση χρημάτων για την αναβάθμιση της “βίλας” σου,την αγορά νέων όπλων κτλ. αλλά από την άλλη σε προπονεί στην stealth πλευρά του παιχνιδιού καθώς για να σκοτώσεις ένα ζώο είτε πρέπει να πας κοντά μέσα από χόρτα, πάνω από δέντρα , ακόμα και να στίσεις παγίδες, αν αυτό δεν είναι προπόνηση για stealh δολοφονίες τότε δεν ξέρω τι είναι.Τέλος θα κλείσω με την μεγαλύτερη διαφορά του νέου παιχνιδιού , την εκπληκτική βελτίωση του combat style που πραγματικά κόβει την ανάσα καθώς εκτός από την εκπληκτική του κίνηση πλέον μπορείς να πάρεις όμηρο για να αποφύγεις να σε πυροβολήσουν. Συν ότι πλέον μπορείς να κυκλοφορείς με το ποιο γνωστό όπλο των ιθαγενών το τσεκούρι (Tomahok στην συγκεκριμένη περίπτωση) και τόξο.

Rumors : Υπάρχουν πολλές φήμες γύρω από την επόμενη κίνηση της Ubisoft σχετικά με το παιχνίδι. Άλλες λένε για επόμενο Assassin’s Creed με πρωταγωνιστή τον Connor και πάλι όπως τα Brotherhood και Revelations που είχαν πρωταγωνιστή τον Ezzio από το δεύτερο μέρος.Κάποιοι άλλοι, σύμφωνα με δικές τους πηγές λένε πως θα βγει κατ’ευθείαν τέταρτο μέρος με νέο ήρωα, κάποιού ότι θα διαδραματίζετε στην Βραζιλία. Κάποιοι μιλάνε για τέλος των παιχνιδιών των franchise Assassin’s Creed με την επερχόμενη ταινία.

Movie : Η μόνη φήμη που επιβεβαιώθηκε είναι αυτή της ταινίας καθώς πλέον ανακοινώθηκε επίσημα ότι η ταινία είναι ήδη στα “σκαριά”. Ελπίζουμε οι φήμες που την θέλουν ως το τέλος του διάσημου Franchise της Ubisoft να είναι ψεύτικες.

Epilog : Σε γενικές γραμμές το Assassin’s Creed III δεν ήταν αυτό που μας προετοίμαζε η Ubisoft αλλά και πάλι είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να παίξουμε από αυτό το διάσημο παιχνίδι καθώς μας προσφέρει ευχάριστες στιγμές χαλάρωσης και μια ακόμα φοβερή ιστορία φαντασίας (;).

Τι μας άρεσε ;

Εκπληκτικό σύστημα μάχης.ΝαυμαχίαΜεγάλη ελευθερία κινήσεων

Τι μας χάλασε;

Όχι μεγάλη αναβάθμιση στα γραφικάΑρκετά bugs και glitchesΠαρέδωσαν λιγότερα από ότι είχαν υποσχεθεί.

Βαθμολογία:

Κονσόλα που χρησιμοποιήθηκε για Review: PC
Είδος: Action
Κυκλοφορεί για: XBOX360, PS3, Wii,PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 30/10/2012
Εκδότρια εταιρία: Ubisoft
Εταιρία ανάπτυξης: Ubisoft MontrealΔιάθεση για την Ελλάδα: CD Media
Επίσημη ιστοσελίδα: http://assassinscreed.ubi.com/ac3/en-us/index.aspx

Review : Assassin’s Creed III

Keywords
Τυχαία Θέματα