21ο Φεστιβάλ Ναυπλίου 22 Ιουνίου - 1 Ιουλίου

Tο "δύσκολο" καλοκαίρι του 2012 το Φεστιβάλ Ναυπλίου εισέρχεται στην τρίτη του δεκαετία και θα πραγματοποιηθεί για 21η χρονιά με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη, και την οργανωτική ευθύνη της Εταιρείας Συναυλιών Φόρμιγξ, από την Παρασκευή 22 Ιουνίου έως την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012.

Στα 20 χρόνια διοργάνωσής του, το Φεστιβάλ Ναυπλίου έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους πιο συνεπής και επιτυχημένος θεματικούς θεσμούς της ελληνικής

περιφέρειας, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα λαμπρότερα σχήματα και καλλιτέχνες της διεθνούς κλασικής σκηνής και έχει τιμηθεί με τη διάκριση του καλλίτερου φεστιβάλ από την Ένωση Ελλήνων Μουσικών Κριτικών. Παράλληλα, του έχουν αφιερωθεί πλήθος άρθρων, τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή Τύπο, και έχει σταθερή παρουσία στις αναλυτικές παρουσιάσεις των καλοκαιρινών φεστιβάλ όλου του κόσμου. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχουν εμφανιστεί πάνω από 240 Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ανάμεσα τους μερικά από τα πιο διάσημα ονόματα του κόσμου, καθώς και 22 Κουαρτέτα, 18 Συμφωνικές και Ορχήστρες Δωματίου και πλήθος πρωτοεμφανιζόμενων νέων καλλιτεχνών. Οι συναυλίες του, που πραγματοποιούνται με συμβολικό εισιτήριο, στα μαγευτικά μνημεία και πλατείες του Ναυπλίου, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 180.000 επισκέπτες, τόσο από την τοπική κοινωνία, που το αγάπησε και το στήριξε από την πρώτη χρόνια, όσο και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ έχει σταθερούς φίλους που δίνουν το παρόν κάθε χρόνο, επιβεβαιώνοντας την πολιτιστική αξία του Φεστιβάλ.

Περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα