Ζαριά ο Τεν Κάτε, ζαριά και ο Αναστασίου

Με την περίπτωση ενός από τους πιο έμπειρους προπονητές που έχουν περάσει από τον «πράσινο» πάγκο τα τελευταία χρόνια σύγκρινε την πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου ο Γιάννης Αλαφούζος, σύμφωνα με δημοσίευμα… Τελικά πράγματι έχει χαθεί η μπάλα στον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ αθλητικών media ένας μικρομέτοχος είπε στον Γιάννη Αλαφούζο πως η πρόσληψη του Γιάννη Αναστασίου είναι μεγάλη «ζαριά», στηριζόμενος την άποψή του προφανώς στην απειρία του νέου έλληνα τεχνικού. Πάντα βάσει ρεπορτάζ ιστοσελίδων, ο πρόεδρος
της ΠΑΕ εκνευρίστηκε και απάντησε:

«Γιατί ο Τεν Κάτε δεν ήταν ζαριά; Ποιος προπονητής δεν ήταν ζαριά; Ο τρόπος για να φτιαχτεί ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι αντισυμβατικός».

Εμείς αυτό που έχουμε να προσθέσουμε είναι πως:

Όταν ήρθε ο Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό:
Είχε ήδη ένα μικρό πέρασμα ως προπονητής νεανικών ομάδων κατά τη δεκαετία του ’80.Είχε ήδη προπονήσει δέκα (10) επαγγελματικές ομάδες ως πρώτος τεχνικός.Ανάμεσά τους και ο Άγιαξ, με τον οποίο έχασε το πρωτάθλημα 2006-07 στην ισοβαθμία (75 βαθμοί - καλύτερη επίθεση της περιόδου στην Ολλανδία), ενώ κατέκτησε τρία κύπελλα (δύο φορές τη διοργάνωση Johan Cruijff-schaal και μία το KNVB Cup)Είχε ήδη οδηγήσει μικρομεσαίες ομάδες σε εξαιρετικές πορείες πρωταθλητισμού.Η Βιτέσε για παράδειγμα με τον Τεν Κάτε στον πάγκο έκανε την καλύτερη πορεία όλη της ιστορίας της (3η θέση) με ρεκόρ για την ομάδα τόσο σε συνολικούς βαθμούς όσο και σε επιθετική συγκομιδή.Είχε ήδη αναδείξει ποδοσφαιριστές που εξελίχθηκαν σε παγκόσμιους αστέρες και οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομά του. Είχε ήδη –ως βοηθός σε Μπαρτσελόνα και Τσέλσι- συνδράμει σημαντικά στην κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ με την πρώτη και στην πορεία μέχρι τελικό της ίδιας διοργάνωσης με τη δεύτερη.
Ο Γιάννης Αναστασίου έρχεται στον Παναθηναϊκό, ως τεχνικός:

που μεγαλύτερη διάκριση –μέχρι τώρα- της καριέρας του είναι πως ήταν βοηθός του Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό.που δεν έχει προπονήσει ξανά στην καριέρα του επαγγελματική ομάδα.που έχει προπονήσει την ομάδα νέων του Άγιαξ.
Είναι αντιληπτό, λογικά, σε οποιονδήποτε –είτε αυτός συμπαθούσε τον Τεν Κάτε είτε όχι- πως είναι άτοπο να λέγεται (ειδικά από τον πρόεδρο της ΠΑΕ) πως ζαριά ήταν ο μεν, ζαριά και ο δε.

Υ.Γ. Η απειρία του Αναστασίου φυσικά δε σημαίνει πως δεν πρόκειται να «πιάσει» στον Παναθηναϊκό ή πως δεν είναι πιθανό να εξελιχθεί σε σπουδαίο τεχνικό. Μακάρι να συμβεί αυτό και εδώ είμαστε να τον στηρίξουμε όταν ΟΛΑ τα media θα τον «πολεμούν» ρίχνοντας πάνω του ευθύνες που δεν του αναλογούν (όπως το μπάτζετ ή η «παράγκα»). Κάτι που συστηματικά κάνουν με όλους τους αξιόλογους προπονητές που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια από το Τριφύλλι.
Keywords
Τυχαία Θέματα