«Βρώμικο ποδόσφαιρο από την κορυφή ως τα νύχια»

«Θίξαμε την ιερή αγελάδα της διαιτησίας;». Ενστάσεις και ευθείες βολές του Παναθηναϊκού προς το ελληνικό ποδόσφαιρο των στημένων αγώνων και των στημένων πινάκων...
Τρεις ενστάσεις έκανε η Παναθηναϊκή Συμμαχία στην απολογία της στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Για απαράδεκτη δίωξη, για αόριστη δίωξη και για ένσταση ακυρότητας.

Το Σωματείο του οποίου ηγείται ο Γιάννης Αλαφούζος κατέθεσε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα κ. Καρά και βροντοφώναξε πως δεν είναι έγκλημα η διαμαρτυρία για τον βρώμικο
χώρο του αθλητισμού.

Ο κ. Καράς θεωρεί πως με τις αναφορές που υπήρχαν στην πρώτη ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας μετά τον αγώνα με τον Λεβαδειακό απαξιώνεται το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως το άθλημα απαξιώνεται όχι εξαιτίας όσων φωνάζουν για τα σκάνδαλα, αλλά εξαιτίας όσων τα πράττουν, και πάνω σε αυτή τη λογική στηρίχθηκε ένα κομμάτι της απολογίας της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός αντέκρουσε την κατηγορία με ένσταση για απαράδεκτη δίωξη, καθώς τονίζει πως το Σωματείο δεν υφίσταται ως νομικό πρόσωπο και άρα κακώς συνδέεται με την ΠΑΕ.

Αυτοί απαξιώνουν το ποδόσφαιρο

«Η ανακοίνωση εκδόθηκε υπό το βάρος όλων όσων συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Παράγοντες οδηγήθηκαν στη φυλακή, υποβιβάστηκαν ομάδες και η υπόθεση είναι στη δικαιοσύνη και έχει δοθεί σε εφέτη ανακριτή. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχουν απομαγνητοφωνηθεί οι συνομιλίες καθώς εμπλέκονται διαιτητές και παράγοντες. Αυτοί έχουν απαξιώσει το ποδόσφαιρο», είναι μερικά από τα λόγια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού.

Ακόμα, στο τραπέζι έπεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα στις 13 Αυγούστου, ο οποίος είχε αναφερθεί σε στημένους πίνακες διαιτητών, καθώς και το γεγονός πως μία ημέρα μετά τις δηλώσεις παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του.

«Δεν γίνεται μόνο οι Έλληνες διαιτητές να είναι υπεράνω κριτικής. Ακόμη και το Σύνταγμα αναφέρει πως κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Θίξαμε την ιερή αγελάδα της διαιτησίας».

Στη συνέχεια μίλησε ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Κάρμης και υπογράμμισε:

«Να ξεκαθαρίσουμε τα κακώς κείμενα. Δεν αποτελεί απαξίωση η παλινόρθωση της ανομίας που έγραψε μια εφημερίδα και αποτελεί μια ανακοίνωση ομάδας που εκφράζει τις επιφυλάξεις της για την διατησία; Πουθενά στο κατηγορητήριο δεν αναφέρεται για το τι πρέπει να απολογηθεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δεν έχουμε ως ΠΑΕ κανένα σύνδεσμο και καμία ευθύνη, ούτε αντικειμενική, για την ανακοίνωση».

Ο Αριστείδης Καμάρας μίλησε με σκληρά λόγια το ποδόσφαιρο και έθεσε στη σωστή βάση τα πράγματα:

«Αν πρέπει να κατηγορηθούμε για μια ανακοίνωση που λέτε πως δυσφημεί το ποδόσφαιρο, τότε η ΟΥΕΦΑ που στέλνει σωρηδόν αγώνες ύποπτους για χειραγώγηση δεν το δυσφημεί; Το ποδόσφαιρο είναι βρώμικο από τη κορυφή ως τα νύχια και η ανακοίνωση αποτελεί μια κραυγή διαμαρτυρίας».
Keywords
Τυχαία Θέματα