Βόλλεϋ: Κίνδυνος υποβιβασμού λόγω χρεών

Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα το Σάββατο εναντίον της Νίκης Αιγινίου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αφαίρεση βαθμών λόγω χρεών σε Ανδρέα Ανδρεάδη και Τζόρντι Γκενς.
Η κατάσταση στο τμήμα βόλλεϋ του Παναθηναϊκού παραμένει δραματική, αφού τα προβλήματα όχι απλά δε μειώνονται αλλά διογκώνονται. Οι «πράσινοι» πήραν σημαντική νίκη επί του Άρη
στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζονταν να δώσουν εναντίον της Νίκης Αιγινίου στη Κυψέλη ματς-τελικό για την συμμετοχή τους στα πλέι άουτ, ωστόσο, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στη σημερινή συνεδρίασή της, είναι πολύ πιθανό να υποβιβαστούν λόγω χρεών.

Συγκεκριμένα η ΕΕΑ εισηγήθηκε την αφαίρεση βαθμών από κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού λόγω χρεών στους Ανδρέα Ανδρεάδη και Τζόρντι Γκενς.

Αναλυτικά η εισήγηση έχει ως εξής:

«Αίτηση των αθλητών Ανδρέα Ανδρεάδη και Jordi Gens περί αφαίρεσης βαθμών του Τ.Α.Α. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΒΑΘΜΩΝ».

Πάνω σε αυτήν την εισήγηση, θα κληθεί να λάβει απόφαση ο Αθλητικός Δικαστής, ο οποίος είθισται να κάνει δεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ. Εάν συμβεί αυτό, ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών από κάθε ματς που έχει δώσει και θα υποβιβαστεί στην Α2.

Για να το αποφύγει θα πρέπει είτε να πληρώσει, είτε να έρθει σε διακανονισμό με τους Ανδρεάδη και Γκενς. Στον έλληνα κεντρικό οφείλονται 20.000 ευρώ, με την προσφυγή να έχει τελεσιδικήσει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, οπότε η ισχύ της ποινής του Αθλητικού Δικαστή θα είναι για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε. Όσον αφορά στον ισπανό αθλητή, του οφείλονται περίπου 32.000 ευρώ, με τον Γκενς να έχει κερδίσει την υπόθεση έχοντας προσφύγει σε πολιτικό δικαστήριο.

Ως εκ τούτου, εάν ο Αθλητικός Δικαστής αποφανθεί αφαίρεση βαθμών, οι «πράσινοι» θα κάνουν έφεση στο ΑΣΕΑΔ. Μέχρι και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ θα μπορούν να βρουν και να καταβάλουν τις οφειλές, προκειμένου να πάρουν τους βαθμούς πίσω (υπάρχει δεδικασμένο με την ΑΕΚ), διαφορετικά θα υποβιβαστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα