tziggeroypallilos Derby

Πρώην υπάλληλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός «ξεσαλώνει» στο Derby!
Χωρίς πολλά λόγια, ένα πέρα για πέρα «ενωτικό» κείμενο στο πνεύμα της φυλλάδας που επιχειρεί να διαλύσει το Τριφύλλι...
Δεν ήταν κρυφό το πόσο «πόνο» κέρασε ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μπαρτσελόνα το 2006 και φιναλίστ με την Τσέλσι το 2008 Χενκ Τεν Κάτε στο «παρεάκι» της διχόνοιας. Ο πρώτος προπονητής της εποχής της πολυμετοχικότητας πολεμήθηκε όσο ελάχιστοι στον Παναθηναϊκό, γιατί έτσι «έπρεπε». Γιατί η πολυμετοχικότητα «έπρεπε» να
αποτύχει. Προφανώς για να φανεί το... μεγαλείο της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Για να μην μπορεί να υπάρξει σύγκριση. Για να μην μπορεί να φανούν οι διαφορές. Κι όμως.

Ο ολλανδός προπονητής κατάφερε απ' την πρώτη κιόλας χρονιά να χτίσει μια υπερομάδα ικανή να ισοπεδώσει την Ιντερ του Ζοζέ Μουρίνιο μεσ' το Μιλάνο. Και το κατάφερε με μία μεγάλη μεταγραφή, αυτή του Τζιλμπέρτο Σίλβα και τις ουσιαστικές προσθήκες ταλαντούχων ποδοσφαιριστών όπως μεταξύ άλλων ο Γκάμπριελ κι ο Ρουκάβινα που αγωνίστηκαν και στο επικό διπλό στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» οδηγώντας το Τριφύλλι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Την εποχή που στην Ελλάδα η «Παράγκα» έκανε... πάρτι στερώντας ακόμη έναν τίτλο απ' το Τριφύλλι, αυτό που «πονούσε» πολλούς ήταν οι ευρω-επιτυχίες του Παναθηναϊκού. Οι εσωτερικοί εχθροί του Συλλόγου, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια της απόλυτης υποταγής που έφτανε στα όρια της δουλικότητας, έδειξαν εξ αρχής τις διαθέσεις τους με «πολεμικά» πρωτοσέλιδα εις βάρος του προπονητή.

Τέσσερα χρόνια μετά, φαίνεται πως ο Χενκ Τεν Κάτε, ακόμη ενοχλεί. Ισως για αυτό να... επιχείρησε να αρθρογραφήσει ο Στέφανος Λοΐσιος αναμιγνύοντας στο μίξερ του κόμπλεξ όσα περισσότερα «τσιτάτα» εκείνης της εποχής μπορούσε. Το μέλος της ομάδας «Ζ» ανακάλυψη του ανώνυμου συντάκτη της στήλης «Ζουν ανάμεσά μας» και «Off the record» του Derby, είχε προσληφθεί έπειτα από σχετική εισήγηση στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί Γιάννη Βαρδινογιάννη!

Ηταν η εποχή που γελούσαν ακόμη και οι πέτρες με κείμενα που είχαν αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΠΑΕ. Οταν απολύθηκε, ως αναγνώριση των... υπηρεσιών του βρήκε στέγη στο «ενωτικό» Derby. Απολαύστε τον (τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη έχουν διατηρηθεί ανέπαφα):

Εντελώς άδειο έβλεπαν το ποτήρι, σε αντίθεση με τον Χενκ Τεν Κάτε, οι διοικούντες της κινεζικής Σαντόνγκ και αποφάσισαν να δώσουν στον Ολλανδό τεχνικό τα παπούτσια στο χέρι... όπως έκαναν πριν και στην Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Η διοίκηση της Κινεζικής ομάδας άργησε να πάρει πρέφα τον Χενκ Τεν Κάτε και μετά από οκτώ μήνες αποφάσισε να τον απολύσει από την τεχνική ηγεσία, διορθώνοντας το λάθος που είχε κάνει τον Ιανουάριο. Ο λόγος φυσικά για την απόλυση, ήταν η κάκιστη πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα, η θέση στα Τάρταρα του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και η κατασπάληση των χρημάτων της ομάδας για μεταγραφές που δεν βοήθησαν καθόλου την Σαντόνγκ Λουνένγκ.

Δεν τον έσωσαν οι ατάκες
Ετσι την ίδια ώρα που ο Νταμ Εντόι γ
Keywords
Τυχαία Θέματα