Θυμίζει Μέσι, Πίρλο, Ινιέστα, Οζίλ και Τσάβι ο Καραγκούνης!

Κι όμως γράφτηκε και αυτό. Στην προσπάθεια να πολεμήσει τον Παναθηναϊκό, τη διοίκηση και τον προπονητή του, η (δήθεν) ενωτική εφημερίδα Derby συγκρίνει τον Γιώργο Καραγκούνη με αστέρες παγκόσμιου βεληνεκούς!
Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα απ’ όλα πως κανένα πρόβλημα δεν έχουμε με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Γιώργο Καραγκούνη. Το πρόβλημα εστιάζεται σε όσους εκμεταλλεύονται τη μεταγραφή του στη Φούλαμ, ώστε να σπείρουν ζιζάνια κατά της διοίκησης
και του προπονητή του Τριφυλλιού Ζεσουάλδο Φερέιρα. Σε όσους ήταν, είναι και σκοπεύουν να παραμείνουν εχθροί του Συλλόγου.

Μπορεί πράγματι να είναι ένας… «αιρετικός του “κονσερβαρισμένου” ποδοσφαίρου» ο Γιώργος Καραγκούνης, όπως χαρακτηριστικά γράφει η αντι-Παναθηναϊκή εφημερίδα Derby. Δηλαδή να μην προσαρμόζεται στο σύγχρονο, γρήγορο ποδόσφαιρο και σε συστήματα και να αρέσκεται στο να κάνει το... απρόβλεπτο.

Το ζητούμενο είναι πόσες φορές αυτό βγήκε προς όφελος του Παναθηναϊκού… Μία, δύο, τρεις; Είναι αρκετές; Και επειδή εμείς προπονητές δεν είμαστε, ούτε έχουμε τη διάθεση να το παίξουμε, καλό είναι σε αυτά τα θέματα να λαμβάνουμε υπόψιν μας την κρίση όσων ξέρουν το κάτι τις παραπάνω…

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα λοιπόν την περυσινή σεζόν, όταν μέχρι και τον Ιανουάριο ο Παναθηναϊκός έπαιζε ομολογουμένως άκρως ελκυστικό ποδόσφαιρο, δεν υπολόγιζε τον Γιώργο Καραγκούνη. Συνήθως τον περνούσε στον αγωνιστικό χώρο όταν το ματς είχε κριθεί.

Να προσθέσουμε μάλιστα πως εκείνη την περίοδο ήταν τραυματίες οι Σωτήρης Νίνης και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που αγωνίζονται επίσης ως μεσοεπιθετικοί.

Ο τρόπος με τον οποίο οι γνωστοί διχαστές επιχειρούν να βλάψουν τον Παναθηναϊκό χρησιμοποιώντας τη μεταγραφή του «Κάρα» στη Φούλαμ είναι ύποπτος. Το timing είναι επίσης ύποπτο. Τα δε επιχειρήματα… επιπέδου Derby. Τα υπονοούμενα ξεκάθαρα: Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έφαγε τον Έλληνα... Μέσι, Ινιέστα, Νασρί, Τσάβι, Πίρλο και Οζίλ. Απολαύστε ρεσιτάλ:

«Διότι όταν ακυρωθεί μέσα στο γήπεδο αυτός ο εκ των προτέρων υπολογισμός, κάποιος πρέπει να κάνει το απρόβλεπτο. Ποιος μπορεί; Μόνο ο Γιώργος Καραγκούνης και λίγοι, πολύ λίγοι στην Ευρώπη. Ο Οζίλ της Ρεάλ είναι ένας από αυτούς. Στην Μπαρτσελόνα ο Ινιέστα, ο Τσάβι και φυσικά ο Μέσι. Στην Γαλλία ο Νασρί. Στην Ιταλία ο Πίρλο. Αυτοί».
Πότε έκανε το… απρόβλεπτο ο Γιώργος Καραγκούνης με τη φανέλα του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, πλην ενός, δύο, άντε τριών με το ζόρι ματς, ώστε να συγκριθεί με τους Οζίλ, Ινιέστα, Τσάβι, Πίρλο και… Μέσι, μόνο ο συντάκτης του άρθρου το γνωρίζει.

Και φυσικά, επειδή ξέρει καλά την ανταπάντηση στην παραπάνω κοτσάνα, ρίχνει και το συμπλήρωμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον προπονητή του Παναθηναϊκού, χωρίς καν να χρειάζεται να τον ονοματίσει.

«Βέβαια, ο Γιώργος Καραγκούνης είναι 35 ετών. “Θ' αντέξει τους εξαντλητικούς ρυθμούς του αγγλικού πρωταθλήματος;” Αυτό λένε οι ειδικοί. Ο προπονητής της Φούλαμ, Ολλανδός Μάρτιν Γιόλ, θα πρέπει να είναι πιο ειδικός από τους ειδικούς,
Keywords
Τυχαία Θέματα