Θύμα μεγάλης έκπληξης

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 79-66 από τον Πρωτέα Βούλας, ο οποίος έκανε το μεγάλο μπαμ στο final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος.
Στον δεύτερο ημιτελικό της ημέρας, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Πρωτέα Βούλας στο κλειστό της Ν. Ιωνίας του Βόλου και μετά από κακή εμφάνιση, έπεσε
θύμα έκπληξης γνωρίζοντας ήττα - σοκ με 79-66.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε πολύ να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Πρωτέα Βούλας, με την Τούλα Μαγαλιού να κάνει μεγάλη ζημιά επιθετικά για τις τυπικά γηπεδούχες, αλλά και τις «πράσινες» να φορτώνονται εύκολα με φάουλ. Το Τριφύλλι κρατούσε μέσα στο ματς η σπουδαία αρχηγός του, Τούλα Καλέντζου, η οποία πέτυχε μεγάλα καλάθια.

Το Τριφύλλι δεν ήταν σε καλή ημέρα, ήταν εκτός ρυθμού, ενώ η μεγάλη ευστοχία των παιχτριών του Πρωτέα ανέβασε την ψυχολογία τους στα ύψη, ελέω και της κακής περιφερειακής άμυνας του Παναθηναϊκού. Η Nταϊάνα Ντέλβα βγήκε με πέντε φάουλ από νωρίς, οι «πράσινες» δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις επιθετικά, ενώ και αμυντικά είχαν μεγάλα κενά, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν μία απρόσμενη ήττα και να βρεθούν να παίξουν αύριο στον μικρό τελικό εναντίον του Αθηναϊκού που ηττήθηκε επίσης από τον ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Βραχεία κεφαλή για τον Πρωτέα Βούλας - σκληρές άμυνες

Με τις Καλέντζου, Μαγκλάρα, Σλούκα, Δίελα και Ντέλβα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός τον αγώνα. Κυκλοφορώντας καλά τη μπάλα, οι «πράσινες» προηγήθηκαν με τρίποντο από τη Δίελα και πίβοτ από τη Ντέλβα. Η Νικολοπούλου μείωσε για τον Πρωτέα, ωστόσο με νέο σουτ τριών πόντων, αυτή τη φορά από τη Σλούκα, ο Παναθηναϊκός έκανε το 9-4. Η ομάδα της Βούλας ισοφάρισε με τρίποντο από την Μαγαλιού, αλλά η Δίελα κάτω από το καλάθι, μετά από ωραία ασσίστ από τη Ντέλβα, έβαλε μπροστά το Τριφύλλι. Η Μαγαλιού με νέο σουτ τριών πόντων έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στον Πρωτέα με 11-12, το οποίο και διατηρούσαν, αφού οι παίχτριές του πίεζαν πολύ πάνω στη μπάλα και δυσχέραιναν τις προσπάθειες των «πράσινων». Η Ντέλβα πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε κάτω από το καλάθι για το 13-14. Η Καλέντζου περνώντας ωραία από τη μπέις λάιν, κράτησε την ισορροπία της και έκανε το 15-16, με το σκορ αυτό να λήγει το α΄δεκάλεπτο.

Η Καλέντζου με σουτ από μέση απόσταση έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 17-16 στην αρχή της β΄περιόδου, αλλά η μεγάλη ζημιά έγινε με το σφύριγμα του τρίτου αυστηρού φάουλ για τη Μαγκλάρα, παρότι η Σαμαντούρα δεν την απέσυρε από το παρκέ. Η Δασκαλοπούλου με μακρινό σουτ έβαλε μπροστά την ομάδα της ξανά, την ώρα που το Τριφύλλι δυσκολευόταν να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Πρωτέα. Η σπουδαία αρχηγός του Παναθηναϊκού κατάφερε να πάρει πανέξυπνα το τέταρτο φάουλ της Βλάχου, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα καλάθι για το 21-22. Με το τρίτο της τρίποντο στον αγώνα, η Μαγαλιού ανέβασε τη διαφορά στο 21-26. Η Σλούκα με τρίποντο μείωσε στο 24-28, ενώ η τρομερή Καλέντζου με νέο σουτ τριών πόντων έφερε τη διαφορά στον πόντο (30-31). Μετά από επιθετικό ριμπάουντ, η Φασούλα σημείωσε καλάθι για το 30-33 και με ένα κόουστ του κόουστ, η Μαγαλιού έκλεισε το ημίχρονο για την ομάδα της με το 30-35.

Πολλά λάθη, εκτός ρυθμού το Τριφύλλι

Με πολύ ωραία κίνηση από τη Μαγκλάρα, η γκαρντ του Τριφυλλιού σκόραρε με λέι απ. Aπό την άλλη μεριά, η Μπαρμπερίδου με τρίποντο για την ομάδα της, απάντησε στο καλάθι της Ντέλβα για το 35-39. H αμερικανή σέντερ του Παναθηναϊκού με 4 ακόμα σερί πόντους (εξ επαφής κάτω από το καλάθι και 2/2 βολές), ισοφάρισε για τις «πράσινες» σε 39-39. H πολύ καλή Μαγαλιού, έκλεψε τη μπάλα και ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό σκοράροντας για την ομάδα της, ενώ με νέο σουτ της γκαρντ του Πρωτέα, έγινε το 39-43. Με εξαιρετική ασσίστ της Καλέντζου, η Δίελα μείωσε σε 41-43, αλλά ο Πρωτέας εκμεταλλευόμενος τα πέντε σερί λάθη του Τριφυλλιού ανέβασε τη διαφορά με την Μπαρμπερίδου στο 41-45. Το τέταρτο φάουλ για τη Ντέλβα δημιούργησε «πονοκέφαλο» για τη Σαμαντούρα. Με νέα ωραία ασσίστ από την Καλέντζου, η Χρονοπούλου μείωσε σε 46-51. Ο Πρωτέας διατηρούσε το προβάδισμα έχοντας μεγάλη ευστοχία στα τρίποντα. Ωστόσο η Μαγκλάρα με 2/2 βολές και κλέψιμο στην τελευταία επίθεση, έτρεξε το γήπεδο και σημείωσε στον αιφνιδιασμό το 51-57 που ήταν το σκορ του δεκαλέπτου. Στην ίδια φάση της έγινε και φάουλ που δε σφυρίχτηκε ποτέ.

Μετά από επιθετικό ριμπάουντ, η Σλούκα πέτυχε καλάθι για το 54-59. Η Ντέλβα φορτώθηκε με το πέμπτο της φάουλ στις αρχές του δ΄δεκαλέπτου, ενώ και δόθηκε και τεχνική ποινή στον πάγκο του Τριφυλλιού, με τη διαφορά μετά από τις βολές να φθάνει στο μέγιστο βαθμό της (54-63). Η Δίελα με ένα τρίποντο-ανάσα μείωσε σε 57-64. Με πολύ ωραία κίνηση της Βλάνη και γυριστό σουτ, η διαφορά έπεσε στους πέντε, αλλά μεγάλα σουτ από Μπαρμπερίδου και Νικολοπούλου έφεραν ξανά τη διαφορά στους οκτώ (μεσολάβησαν βολές από τη Μαγκλάρα). Η Δασκαλοπούλου πέτυχε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο εκτός ισορροπίας, κάνοντας το 61-72. Η Δίελα σκόραρε μετά από ασσίστ της Βλάνη και από το σημείο εκείνο ξεκίνησε η ρώσικη ρουλέτα των βολών, με τις «πράσινες» να εξακολουθούν να είναι άστοχες. Η Δασκαλοπούλου, απλά, με νέο τρίποντο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα της, ολοκληρώνοντας τη μεγάλη έκπληξη και περνώντας στον τελικό με σκορ 66-79.
Keywords
Τυχαία Θέματα