Συνέντευξη με έναν πρωταθλητή

Το Greenzone μίλησε με τον πρωταθλητή Ελλάδος Γιάννη Δημακόπουλο και σας μεταφέρει εικόνες από την κατάκτηση του τίτλου και από τις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα...
Γιος του παλαίμαχου αθλητή της καλαθοσφαίρισης Δημήτρη Δημακόπουλου, ο πανύψηλος Γιάννης Δημακόπουλος ήταν από τα βασικά στελέχη της πρωταθλήτριας ομάδας εφήβων του Παναθηναϊκού.

Πρωταθλητής ΕΣΚΑ ο ΠΑΟ το 2012.
Ακολούθησε και ο «μεγάλος» τίτλος στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, που έγινε στην Καβάλα. Ο Γιάννης ήταν από τους πρώτους σκόρερ του Τριφυλλιού, πετυχαίνοντας 65 πόντους και μαζεύοντας 56 ριμπάουντ. Η εφηβική ομάδα αναδείχτηκε πανάξια πρωταθλήτρια με 5 στις 5 νίκες.

Τον συναντήσαμε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου. Ευχάριστη εντύπωση μας έκανε η ευφράδεια λόγου και η οξυδέρκεια, αναλογιζόμενοι το νεαρό της ηλικίας του.
«Αισθάνομαι φανταστικά! Είναι υπέροχο να σηκώνεις την κούπα του πρωταθλητή Ελλάδας» είπε αρχικά και στη συνέχεια μας έπιασε… αδιάβαστους.

Είναι ο πρώτος τίτλος σου με τον Παναθηναϊκό…

«Ο δεύτερος. Πρώτο ήταν το παιδικό πρωτάθλημα του 2010».

Τα αποτελέσματα δείχνουν πως κατακτήσατε το φετινό τουρνουά εύκολα. Είναι έτσι ή συναντήσατε δυσκολίες;

«Η φετινή διοργάνωση ήταν αρκετά δύσκολη θα μπορούσα να πω. Κάποιες φορές μάλιστα δεν είχαμε αρκετό χρόνο ξεκούρασης. Υπήρχαν αγώνες που διεξάγονταν σε λιγότερο από 12 ώρες».

Ίκαρος ή Μαντουλίδης; Ποιος ήταν δυσκολότερος αντίπαλος;

«Ο Ίκαρος, καθώς στο μεταξύ μας παιχνίδι κρίθηκε και ο τίτλος. Και ο Μαντουλίδης, όμως, μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι».

Πώς τα καταφέρνεις να συνδυάζεις πρωταθλητισμό και σχολείο;

«Πολύ δύσκολα. Από ένα σημείο και μετά πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη βαρύτητα σε κάποιο από τα δύο. Εγώ έχω επιλέξει τον αθλητισμό. Τώρα πάω στην τρίτη λυκείου».

Έχεις αγαπημένο συμπαίχτη; Πώς είναι το κλίμα μεταξύ σας; Έχετε δεθεί ως παρέα;

«Όλη ο ομάδα ήταν φανταστική. Το κλίμα μεταξύ μας είναι εξαιρετικό. Οι περισσότεροι είμαστε καλοί φίλοι και αυτή η ατμόσφαιρα, εξάλλου, είναι που βγήκε και στο γήπεδο.
Τώρα, συμπαίχτη δεν θα μπορούσα να διαλέξω. Εννοώ αγωνιστικά βοήθησαν όλοι. Εκτός γηπέδου επιλέγω τον Κώστα τον Γόντικα. Με αυτόν περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί».

Πώς περνάει ο χρόνος, όταν απουσίαζεις εκτός Αθήνας για αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα;

«Συνήθως δε μένει αρκετός ελεύθερος χρόνος. Οι αγώνες είναι συνεχόμενοι. Ένα i-phone ή ένα laptop είναι αρκετά για να ενημερώνεσαι όποτε απαιτείται και για να χαλαρώνεις».

Δύσκολος κριτής ο πατέρας σου;

«Αρκετά αυστηρός. Δυστυχώς για μένα. Δεν λέει εύκολα μπράβο. Πάντα θα μου πει ότι μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω, να σκοράρω περισσότερο, να κόψω περισσότερο.
Θέλει με τον τρόπο του να με δώσει κίνητρο να βελτιώνομαι συνεχώς. Με έχει βοηθήσει αρκετά. Μου εξηγεί πράγματα, κινήσεις, συστήματα. Είναι μεγάλο εφόδιο για εμένα».

Έχεις κάνει και π
Keywords
Τυχαία Θέματα