Στην Ελλάδα «Παράγκα», στην Ευρώπη... μαρμάγκα

Ποτέ δεν μπήκε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας ο «διορισμένος» πρωταθλητής Ελλάδας ΟΣΦΠ που παραμένει κομπάρσος των ευρωπαϊκών διοργανώσεων!

Από το 1996, χρονιά που σημαδεύτηκε από τα... εγκαίνια της «Παράγκας» που διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς επρόκειτο για ένα σύστημα που καθόριζε όχι μόνο τον πρωταθλητή, αλλά και τις ομάδες που θα ανέβουν και που θα πέσουν, ο τίτλος πάει με εξαίρεση το 2004 και το 2010 στην ίδια ομάδα. Ολως τυχαίως (;) στον Ολυμπιακό.


Το Greenzone κάνοντας μια μίνι-αναδρομή στις αυγουστιάτικες κληρώσεις των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ επιβεβαιώνει ότι ακόμη και σε αυτή την εποχή της «ψευτο-κυριαρχίας» του ΟΣΦΠ στην Ελλάδα χάρη στην «Παράγκα», στην Ευρώπη βλέπει τις πλάτες του Παναθηναϊκού!

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και εφέτος, η ομάδα του λιμανιού βρίσκεται στην κλήρωση της φάσης των ομίλων εντελώς άκοπα. Ωστόσο, παρά την παρουσία τους σε ετήσια βάση στην κορυφαία διοργάνωση, παραμένουν της Ευρώπης τελευταίοι. Ούτε μία φορά δεν έχει βρεθεί ο ΟΣΦΠ στο β’ γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης. Ούτε μία.

Οπως είναι γνωστό οι ομάδες χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ για την κλήρωση, ανάλογα με τα αποτελέσματά τους την τελευταία πενταετία. Σε αντίθεση λοιπόν με τον ΟΣΦΠ που ουδέποτε μπήκε στο β’ γκρουπ δυναμικότητας, ο διαχρονικός πρέσβης της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις Παναθηναϊκός το έχει καταφέρει τέσσερις φορές!
Το 2003-04 όταν κληρώθηκε με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρέιντζερς και Στουτγκάρδη.Το 2004-05 όταν κληρώθηκε με Αρσεναλ, Αϊντχόφεν και Ρόζενμποργκ (τότε μάλιστα ο ΟΣΦΠ ήταν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας)Το 2005-06 όταν κληρώθηκε με Μπαρτσελόνα, Βέρντερ Βρέμης και Ουντινέζε καιΤο 2010-11 όταν κληρώθηκε με Μπαρτσελόνα, Κοπεγχάγη και Ρούμπιν Καζάν.

Σε κάθε περίπτωση, αν και πριμοδοτούμενοι, σε βάθος δεκαέξι χρόνων από το σάπιο ποδοσφαιρικό κατεστημένο στην Ελλάδα, οι ερυθρόλευκοι του λιμανιού παρά τις όποιες σπασμωδικές μικροεπιτυχίες, που παρουσιάζονται βέβαια μεγαλειώδεις πορείες από τα υποτακτικά μέσα ενημέρωσης (βλέπε για παράδειγμα πρόκριση επί της Ρούμπιν Καζάν στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ και αποκλεισμός στη συνέχεια από την «άγραφη» Μέταλιστ) παραμένουν στα ρηχά της Ευρώπης.
Keywords
Τυχαία Θέματα