Πρωταθλητής χειμώνα ο Παναθηναϊκός!

Με 70-64 ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο φινάλε του πρώτου γύρου της Α1 μπάσκετ γυναικών και αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώνα, μετά από άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ
για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών και πέτυχε σπουδαία νίκη με 70-64 επί ενός ιδιαίτερα ισχυρού και αξιόμαχου αντιπάλου. Ντέρμπι μόνο για ένα δεκάλεπτο το ματς, αφού οι «πράσινες» πάτησαν γκάζι από το 13' κι επέβαλαν το ρυθμό τους.

Ασύλληπτη ήταν η Καλέντζου που μοίραζε ασσίστ ασταμάτητα, σκόραρε κι έκλεψε 7 φορές τη μπάλα από τις αντιπάλους της! Ρεσιτάλ από τους οπαδούς του Τριφυλλιού που έδωσαν άλλη μία παράσταση στον Τάφο του Ινδού και αποτέλεσαν τον 6ο παίχτη της ομάδας, ζητώντας το πρωτάθλημα από τις αμαζόνες του Παναθηναϊκού.

Η εικόνα του ματς:

H Γιασεμή Σαμαντούρα ξεκίνησε με τις Μαγκλάρα, Καλέντζου, Δίελα, Σλούκα και Ντέλβα το παιχνίδι. Παρά την πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι «πράσινες» ήταν στην αρχή του δεκαλέπτου άστοχες κι ο Παοκ προηγήθηκε με τρίποντο της Γιαννοπούλου. Η Ντέλβα από κοντά πέτυχε το καλάθι και η Καλέντζου ισοφάρισε 4-4 με προσωπική προσπάθεια, ενώ η Μαγκλάρα με λέι απ, μετά από κλέψιμο της Δίελα έβαλε μπροστά το Τριφύλλι με 6-4. Με πολύ ωραίο σουτ η αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο Τριφύλλι. Η Αυτζή μείωσε για τις θεσσαλονικιές, αλλά η Δίελα με κοντινό σουτ και στην επόμενη φάση με τρίποντο στη λήξη του χρόνου έκανε το 13-8. Η Ντερός ισοφάρισε για τον Παοκ, που με ζώνη δυσκόλευε τις «πράσινες». Η Δίελα με αρκετό σασπένς σκόραρε, αφού η μπάλα γύρισε γύρω από τη στεφάνη και η Καλέντζου με τζαμπ σουτ έκανε το 17-13. Με Σταμπολάμπρου και Ντερός, που έτρεξε στον αιφνιδιασμό, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε το 17-17, που ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Στις αρχές του β΄δεκαλέπτου μπήκε η Βλάνη που αντικατέστησε τη Σλούκα. Με μία βολή από τη Ντέλβα έγινε το 18-17. Η Σταυρίδου ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το 18-20, αλλά η Ντέλβα που τροφοδοτήθηκε εξαιρετικά κάτω από το καλάθι ισοφάρισε σε 20-20. Η Ντερός με ωραία προσπάθεια κέρδισε καλάθι και φάουλ από τη Ντέλβα, δίνοντας προβάδισμα 3 πόντων στον Παοκ. Η Μαγκλάρα με ατομική προσπάθεια τρύπησε την άμυνα των αντιπάλων της βάζοντας το καλάθι, με τις γηπεδούχες να διαμαρτύρονται και για φάουλ. Η Ντέλβα πήρε καλάθι και φάουλ από τη Ντερός με την οποία έδινε φοβερές μάχες κάτω από το καλάθι, δίνοντας ξανά προβάδισμα δύο πόντων στον Παναθηναϊκό, με 25-23. Με συνεχή φάουλ σταματούσαν οι θεσσαλονικιές τις «πράσινες», συμπληρώνοντας γρήγορα τα πέντε και στέλνοντας τη Βλάνη στις βολές.

Οι διαιτητές διέκοψαν προσωρινά το παιχνίδι κι έγιναν συστάσεις από το τιμ του Τριφυλλιού για τα συνθήματα που ακούγονταν από την καυτή εξέδρα. Η Βλάνη έχασε τις βολές, αλλά πέτυχε σπουδαίο τρίποντο και η Καλέντζου με εξαιρετική ενέργεια έκλεψε τη μπάλα και ολοκλήρωσε μόνη της την προσπάθεια, γράφοντας το 30-23, 4:30 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Η Βλάνη μιμήθηκε την αρχηγό της κλέβοντας ξανά και με ασσίστ της η Ντέλβα σκόραρε ξανά κάτω από το καλάθι. Η Μοσχοπούλου μπήκε στη θέση της Δίελα για να ξεκουραστεί. Με πολύ ωραία ασσίστ από την Καλέντζου, η Ντέλβα έκανε το 34-23, ανεβάζοντας για πρώτη φορά τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους. H ομάδα της Σαμαντούρα με άμυνα για σεμινάριο έκλεψε πάλι τη μπάλα, μετά από συνεργασία Μαγκλάρα-Ντέλβα και η πρώτη με μακρινό σουτ έγραψε το 36-23. Η Ντέλβα είχε πάρει μπρος, πετυχαίνοντας ένα ακόμα καλάθι. Ωστόσο, στα τελευταία 2 λεπτά του δεκαλέπτου, οι «πράσινες» έχασαν τη συγκέντρωσή τους και ο Παοκ μείωσε σημαντικά με τρίποντο και καλάθι από την Αυτζή, ενώ με ένα κλέψιμο για τις θεσσαλονικιές, η Σταμπολάμπρου έκανε το 38-32 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Με ωραίο τζαμπ σουτ από τη Μαγκλάρα ξεκίνησε το γ΄δεκάλεπτο από τη Μαγκλάρα, ενώ η τρομερή Καλέντζου και σήμερα έκλεψε ξανά τη μπάλα και σέρβιρε έτοιμο καλάθι στη Ντέλβα, κάνοντας το 42-32. Η αμερικανή σέντερ τροφοδοτείτο σωστά μετά το α΄δεκάλεπτο που ήταν καλά κλεισμένη και με κοντινό σουτ διατήρησε τη διαφορά στους δέκα πόντους με 44-34. Η Τούλα Καλέντζου, σε ρόλο «Διαμαντίδη» βρήκε πάλι με κλειστά τα μάτια τη Ντέλβα, η οποία εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική ασσίστ της αρχηγού. Η Αμερικανή του Τριφυλλιού με απίστευτη ενέργεια έκλεψε στην άμυνα, έτρεξε όλο το γήπεδο και σκόραρε στον αιφνιδιασμό κάνοντας το 48-34 μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο πολύ γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε στο δεκάλεπτο και η Χριστινάκη που είχε περάσει στο παιχνίδι έδωσε ωραία ασσίστ στη Ντέλβα η οποία κέρδισε καλάθι και φάουλ γράφοντας το 51-36. Η Θεολόγου πέρασε στο ματς για να ξεκουράσει την αμερικανή σέντερ των «πράσινων», ενώ μπήκε και η Σλούκα ξανά, η οποία ανταπέδωσε το τρίποντο της Γιαννοπούλου (54-39). Η Ντερός πήρε καλάθι και φάουλ από τη Θεολόγου, μειώνοντας σε 54-44. Η Καλέντζου με σουτ από μέση απόσταση και η Αυτζή με βολές διαμόρφωσαν το 56-46, σκορ με το οποίο έληξε το δεκάλεπτο.

Με Σπανίδου και Σταυρίδου, ο ΠΑΟΚ μείωσε άμεσα στις αρχές του δ΄δεκαλέπτου, αλλά η Δίελα είχε διαφορετική άποψη και με 5 σερί πόντους (κοντινό σουτ και τρίποντο) έκανε το 61-52. Η Σλούκα κάτω από το καλάθι μετά από ωραία ασσίστ της Μαγκλάρα πέτυχε δύο ξεκούραστους πόντους κάνοντας το 63-52 5:13 πριν το τέλος του ματς. Η πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού, μαχήτρια, πήρε επιθετικό ριμπάουντ ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους της και κέρδισε και φάουλ. Η Ντερός μείωσε ξανά στους δέκα, αλλά στην επόμενη φάση έκανε το 5ο της φάουλ πάνω στη Μαγκλάρα και αποσύρθηκε στον πάγκο. Το 64-57 έγινε με τρίποντο της Σταυρίδου και η Ντέλβα απάντησε για το 66-59.

Η Καλέντζου με βολές έκανε το 68-59 1:47 πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Η Σταμπλάμπρου με τρίποντο κράτησε κοντά τη διαφορά στο σκορ (68-62). Σερί φάουλ έφεραν τη Μαγκλάρα ξανά στη γραμμή των βολών, όπως και την Αυτζή για τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας το 70-64 που ήταν και το τελικό σκορ.

Με τα συνθήματα «ΠΑΟ ΓΕΡΑ ΓΕΡΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΑΝΑ», «ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ» και τον ύμνο του Παναθηναϊκού σείστηκε η Λεωφόρος από τους οπαδούς του Τριφυλλιού που αποθέωσαν την ομαδάρα της Σαμαντούρα κι έδειξαν το δρόμο για τον τίτλο.

Τούρτες μετά τη λήξη για τη Σταύρια Κόνιαλη που έχει γενέθλια σήμερα αλλά και για την Αντωνία Λεντζάκη που είχε γενέθλια προχθές.

Tα δεκάλεπτα: 17-17, 38-32, 56-46, 70-64

Διαιτητές: Μπούσιας-Κυριακόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου 12 (7ασ. 7κλ.), Βλανη 3 (1), Μαγκλάρα 11 (9ριμπ. 5ασ.) , Κωτούλα, Χριστινάκη, Σλούκα 5 (1), Δίελα 12 (2τρ. 8 ριμπ.), Ντέλβα 27 (20 ριμπ.), Μοσχοπούλου, Θεολόγου.

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Σταμολάμπρου 7 (1), Αυτζή 15 (1τρ. 4ασ.), Σπανίδου 2, Γιαννοπούλου 11 (2), Σταυρίδου 14 (2τρ. 4ασ. 4κλ.), Βασιλειάδου, Ντερός 15.
Keywords
Τυχαία Θέματα