«Πράσινη» ευρω-υπεροχή παντού!

Άλλο Πρέσβης, άλλο «πρέσβης»! Το Greenzone παρουσιάζει τα 10 σημεία που υπερέχει ο Παναθηναϊκός των υπόλοιπων ελληνικών ομάδων...
Η χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στη Μάδεργουελ ήταν ο υπ' αριθμόν 250 αγώνας του Παναθηναϊκού σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι κατά καιρούς σπουδαίες επιτυχίες του Τριφυλλιού έχουν προσδώσει επάξια στο σύλλογο την ονομασία του «πρέσβη». Ο Παναθηναϊκός
άλλωστε είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει αγωνιστεί σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών σε ημιτελικούς καθώς και σε προημιτελικούς.

Αναλυτικά, οι «πράσινοι» έχουν συμμετάσχει επτά φορές σε προημιτελικές φάσεις, έναντι τεσσάρων της ΑΕΚ και μόλις δύο του Ολυμπιακού. Σε ημιτελικά η πρωτοκαθεδρία είναι ξανά «πράσινη» καθώς μόνο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν φτάσει στους «4», και συγκεκριμένα τρεις φορές το Τριφύλλι και μία η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός πως συμμετέχει σχεδόν ανελλιπώς στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν έχει καταφέρει να φτάσει ακόμα τόσο ψηλά. Σε τελικούς όπως προαναφέραμε, μόνο ο Παναθηναϊκός δίνει το «παρών», με την παρουσία στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, το 1971.

Εκτός όμως από τις πορείες, ο Παναθηναϊκός υπερέχει συντριπτικά όλων των ελληνικών συλλόγων και στους αριθμούς. Σχεδόν όλες οι πρωτιές στους στατιστικούς τομείς έχουν «πράσινο χρώμα».

Το GreenZone παρουσιάζει τα 10 ρεκόρ που κατέχει ο Παναθηναϊκός, τα οποία αφορούν τη συνολική παρουσία των ελληνικών ομάδων στη «γηραιά ήπειρο»:

1. Περισσότεροι αγώνες (250, έναντι 215 του Ολυμπιακού και 198 της ΑΕΚ)
2. Περισσότεροι βαθμοί (241, έναντι 210 του Ολυμπιακού και 175 της ΑΕΚ - σύστημα 2-1-0)
3. Περισσότερες προκρίσεις (47, έναντι 40 της ΑΕΚ και 28 του Ολυμπιακού)
4. Περισσότερες νίκες (91, έναντι 84 του Ολυμπιακού και 65 της ΑΕΚ)
5. Περισσότερες ισοπαλίες (59, έναντι 45 της ΑΕΚ και 39 του Ολυμπιακού)
6. Περισσότερα τέρματα (308, έναντι 279 του Ολυμπιακού και 259 της ΑΕΚ)
7. Καλύτερος συντελεστής τερμάτων ( μείον 26 τέρματα, έναντι μείον 34 του Ολυμπιακού και μείον 42 της ΑΕΚ)
8. Συμμετοχές σε τελικό (1 φορά, έναντι καμίας όλων των υπολοίπων)
9. Συμμετοχές σε ημιτελικό (2 φορές, έναντι 1 της ΑΕΚ)
10. Συμμετοχές σε προημιτελικό (4 φορές, έναντι 3 της ΑΕΚ, 2 του Ολυμπιακού και 1 των ΠΑΟΚ, Λάρισας και Πανιωνίου)

Στα παραπάνω στατιστικά προσδίδει μεγαλύτερη αξία το γεγονός πως τους περισσότερους αγώνες τους οι «πράσινοι» τους έχουν δώσει στο δυσκολότερο από τα τρία Ευρωπαϊκά Κύπελλα, το Κύπελλο Πρωταθλητριών (Τσάμπιονς Λιγκ αργότερα).

Εάν όλα τα παραπάνω δε σε κάνουν «Πρέσβη» τότε τι σε κάνει;

Όλοι στο Ολυμπιακό Στάδιο την επόμενη Τετάρτη για τον επαναληπτικό και τη συνέχιση της πρωτοκαθεδρίας σε καθετί «ευρωπαϊκό».

Αr1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα