Ποια Λεωφόρος, ποια ΓΗΠΕΛ; Νταμπίζας!

Δύο φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους φωτογραφίες, που όμως συνδέονται και μάλιστα στενά...
Δύο φωτογραφίες, δύο «ασπίδες». Ο γίγας Δημήτρης Σαραβάκος λειτουργεί (χωρίς φυσικά να είναι αυτή η πρόθεσή του) ως «προστάτης» του Νίκου Νταμπίζα. Με τη σειρά του, ο αντι-παναθηναϊκός παλαίμαχος του ΟΣΦΠ δέχεται αδιαμαρτύρητα τα βέλη των φιλάθλων, την ίδια περίοδο που η Λεωφόρος κινδυνεύει και που η ΓΗΠΕΛ δε δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τα πεπραγμένα της.

Και οι δύο
φωτογραφίες τραβήχθηκαν την ίδια περίπου ώρα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Πάνω, ο φακός απαθανάτισε τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Αλαφούζο παρέα με τον πρόεδρο της θυγατρικής της ΠΑΕ ΓΗΠΕΛ Σάββα Παπαδόπουλο.

Στην κάτω φωτογραφία παρουσιάζεται ένας μύθος παρέα με έναν πρώην ποδοσφαιριστή που στο παρελθόν πανηγύριζε -ως πρωταγωνιστής- κλεμμένους τίτλους του ΟΣΦΠ.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει πιάσει δουλειά στον Παναθηναϊκό, «μολύνει» με την παρουσία του μέχρι και «σημαίες» της ομάδας, όπως ο Δημήτρης Σαραβάκος, ξεσηκώνει (δικαίως) τον κόσμο του Τριφυλλιού, γίνεται αποδέκτης υβριστικών συνθημάτων, αλλοιώνει υπό τις ευχές της διοίκησης το dna του Συλλόγου και τραβάει πάνω του όλα τα φώτα.

Το μεγάλο όμως πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι ο κάθε Νταμπίζας. Το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα για τον Όμιλο της Αθήνας είναι το γηπεδικό.

Σε λιγότερο από πέντε χρόνια είναι πολύ πιθανό να μπουν οι μπουλντόζες στη Λεωφόρο και να βάλουν ταφόπλακα στο Τριφύλλι.

Δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να ψιθυρίζει ο Σάββας Παπαδόπουλος στο αυτί του Γιάννη Αλαφούζου. Αυτό που μετά βεβαιότητας μπορούμε να υποθέσουμε είναι πως δε συζητούν τη λογοδοσία της θυγατρικής στη μητρική εταιρεία. Μία λογοδοσία που είχε προαποφασιστεί σε γενική συνέλευση της ΠΑΕ, που πιθανότητα θα έριχνε άπλετο φως στους τραγελαφικούς χειρισμούς των τελευταίων ετών και που έχει «παγώσει» χωρίς κανείς –ούτε καν ο πρόεδρος της ΠΑΕ- να τολμάει να τη ζητήσει! Ο δε κύριος Παπαδόπουλος ισχυρίζεται (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της πρόσφατης Γ.Σ.) πως η λογοδοσία έγινε... ηλεκτρονικά!

Αυτό που, επίσης, με βεβαιότητα μπορούμε να γράψουμε είναι το εξής παράδοξο: ενώ ο Γιάννης Αλαφούζος χαρακτηρίζει ακίνδυνη τη ΓΗΠΕΛ, μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει (εγγράφως) τις πιθανές οικονομικές και νομικές ευθύνες που απορρέουν από τον «εφιάλτη» της Διπλής Ανάπλασης, ώστε αν ποτέ αποφασίσει να αποχωρήσει ο Παναθηναϊκός από το πρότζεκτ, αυτό να γίνει σίγουρα «αναίμακτα».
Keywords
Τυχαία Θέματα