Παντού διαλύονται ομάδες, αλλά…

Τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και σε ομάδες του εξωτερικού διαλύονται πετυχημένες ομάδες. Το θέμα είναι πού υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός και πού όχι...
Ο τελευταίος των «μεγάλων» του μπασκετικού Παναθηναϊκού έκλεισε την πόρτα στο Τριφύλλι. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα βάλει τέλος στην πλούσια καριέρα του με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Ειδικά στον Παναθηναϊκό, οι φίλαθλοι έχουν βιώσει τη διάλυση πετυχημένων ομάδων. Στο ποδόσφαιρο, τόσο επί Γιώργου Βαρδινογιάννη, όσο και πιο πρόσφατα επί
Τζίγγερ έχουν αποδομηθεί ομάδες – θρύλοι (2003, 2010).

«Η ζωή συνεχίζεται». Με αυτές τις τρεις λέξεις περιγράφεται η σκληρή μεν, πραγματικότητα δε. Και το ποδόσφαιρο θα βρει τον δρόμο του και το μπάσκετ. Από τη στιγμή που σύμβολο παραμένει το Τριφύλλι, αυτό είναι από μόνο του αρκετό για να υπάρχει ελπίδα για το μέλλον.

Το ζητούμενο είναι το πώς οι διοικήσεις χειρίζονται αυτές τις καταστάσεις...Τον απαιτούμενο σεβασμό που δείχνουν οι μεν, με τον σεβασμό των δε...

Δεν είναι παναθηναϊκό, ούτε ελληνικό φαινόμενο να έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για πετυχημένα τμήματα. Είτε είναι αγωνιστικοί, είτε οικονομικοί, είτε οτιδήποτε άλλο οι λόγοι.

Ιδανικό παράδειγμα η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει η Μίλαν το εφετινό καλοκαίρι. Χαρακτηριστικό είναι το εξώφυλλο της ιταλικής εφημερίδας "Gazzetta dello Sport" με την ομαδική φωτογραφία της περιόδου 2011-12 των Ροσονέρι στην οποία έχουν «κρεμαστεί» οι ταμπέλες «αποχώρησε» σε 12 ποδοσφαιριστές! Ο λόγος για τους Μάξι Λόπεζ, Μαρκ φαν Μπόμελ, Φλάβιο Ρομά, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Τζιανλούκα Τζαμπρότα, Αλεξάντερ Μέρκελ, Αλμπέρτο Ακουϊλάνι, Φιλίπο Ιντζάγκι, Τιάγκο Σίλβα, Ρίνο Γκατούζο, Αλεσάντρο Νέστα και Κλάρενς Ζέεντορφ.

Οπαδοί της Μίλαν που αγόρασαν εισιτήρια διαρκείας για την περίοδο 2012-13 κατέθεσαν αγωγή εναντίον του ιταλικού συλλόγου, ζητώντας αποζημίωση επειδή όπως αναφέρουν έπεσαν θύματα ψευδής διαφήμισης.

Οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν όταν πωλήθηκαν έναντι 65 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Τιάγκο Σίλβα. Ομάδα νεαρών έδειξε τη δυσαρέσκειά της σκηνοθετώντας μια εικονική κηδεία του συλλόγου έξω από τα γραφεία στη Βία Τουράτι.

Αποδεικνύεται ότι ομάδες «διαλύονται» από τις διοικήσεις τους παντού. Ωστόσο η διαφορά με τις πρακτικές που ζήσαμε στον Παναθηναϊκό τα προηγούμενα 30 χρόνια και τις επιτυχημένες ομάδες του Τριφυλλιού που διαλύθηκαν από την οικογένεια των μεγαλομετόχων, βρίσκεται στην αντίδραση της διοίκησης!

Η Μίλαν εξέδωσε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «αν και η μήνυση που έγινε δεν έχει καμία τύχη στα δικαστήρια αποφασίσαμε να δείξουμε εμπράκτως τον σεβασμό που τρέφει ο σύλλογος προς το κοινό του και να αποζημιώσουμε όσους αγόρασαν εισιτήριο διαρκείας και εντός εύλογου χρονικού διαστήματος εκφράσουν την επιθυμία να το επιστρέψουν»…
Keywords
Τυχαία Θέματα