ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Παναθηναϊκός 1-0

Μέσα σε 30 ημέρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποκάλυψε το ποιόν του Βλάση Τσάκα και τον «ξαπόστειλε». Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε 9 μήνες...

Ακριβώς 30 ημέρες πήρε πριν 10 χρόνια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ να αντιληφθεί
τα παραμύθια του Βλάση Τσάκα και να ανακαλύψει προηγούμενες κατηγορίες του για απάτη, όταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αδυνατούσε (μυστηριωδώς) να το πράξει για 265 ημέρες!

Βρισκόμαστε στο 2001. 12 Ιουνίου και ο Βλάσης Τσάκας εμφανίζεται στο αθλητικό προσκήνιο της Θεσσαλονίκης ως μεσάζοντας εταιρείας από την Αργεντινή που υπόσχεται επένδυση μέχρι και 8 δισεκατομμύρια δραχμές.

Στις πρώτες του δηλώσεις γέμισε χαμόγελα τον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, έλεγε πως η υπόθεση είναι τελειωμένη, πως θα γίνουν μεταγραφές και πως θα αποκτηθεί όποιος παίχτης ζητηθεί από τον Μπάγιεβιτς.

«Ακόμη και τον Μηγιάτοβιτς να μας ζητήσει, εμείς θα τον φέρουμε».

Οποιαδήποτε ομοιότητα παρατηρείτε στην προ 10 ετών υπόθεση με τη φετινή είναι καθαρά συμπτωματική. Άλλωστε τότε ήταν «μπίζνα», εδώ είναι αγάπη για το Τριφύλλι.

Στην ίδια συνέντευξη, στο ραδιοφωνικό σταθμό METROPOLIS, είπε για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον Γιώργο Μπατατούδη:

«Μέχρι την Τρίτη θα έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία και θα υπάρξει ανακοίνωση. Εμείς μέχρι στιγμής έχουμε φανεί απόλυτα συνεπείς στα όσα έχουμε υποσχεθεί».

Εξυπακούεται πως ούτε συνεπής υπήρξε, ούτε ανακοίνωση εκδόθηκε.

Τα λεφτά των Αργεντινών πώς θα έμπαιναν στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

Μέσω Βλάση Τσάκα διέρρεε πως θα κατατεθούν από Αργεντινή τα 2,9 δισεκατομμύρια σε λογαριασμό στο Λιχτενστάιν και από εκεί θα… ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας οπότε τα χρήματα των Σαούντ γνώρισαν κι άλλες χώρες. Πέρασαν από Σουηδία, Αγγλία, Γερμανία. Σε ελληνικό λογαριασμό πάντως δεν έφτασαν ποτέ.

Είχε διαρρεύσει, μάλιστα, πως ο Γιώργος Μπατατούδης είχε δεχτεί 500 εκατομμύρια προκαταβολή, κάτι που αναγκάστηκε να διαψεύσει ο ίδιος, όταν ερωτήθηκε για ποιον λόγο τότε αδυνατεί να πληρώσει τα 30 εκατ. που όφειλε η ΠΑΕ στον Γιώργο Γεωργιάδη.

Διαβάζουμε ακόμα στις 13 Ιουνίου 2001 στην Αθλητική Ηχώ:

«Αναφέρει δε (το περιβάλλον του Γ. Μπατατούδη) ότι έχει συζητήσεις μέχρι σήμερα μόνο με τον Βλάση Τσάκα, που φέρεται ως εκπρόσωπος του χρηματοπιστωτικού οίκου από την Αργεντινή, ενώ έχει γνωριστεί και με οικονομικούς και νομικούς συμβούλους της επιχείρησης στο πλαίσιο των ελέγχων που ζήτησαν να κάνουν στα οικονομικά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ».

Χωρίς οικονομικό έλεγχο άλλωστε... μπίζνα δε γίνεται.

Η προοπτική της εταιρείας που εκπροσωπεί ο Βλάσης Τσάκας ήταν να αγοράσει το 54% των μετοχών του ΠΑΟΚ.

Στις 20 Ιουνίου το περιβάλλον της αργεντίνικης εταιρείας διαρρέει πως η συμφωνία χαλάει, όμως ο Βλάσης Τσάκας είναι καθησυχαστικός και τονίζει στα ΜΜΕ πως το “deal” θα ολοκληρωθεί. Με τον καιρό, βέβαια, η υπόθεση πάει από αύριο σε αύριο και ο
Keywords
Τυχαία Θέματα