Όταν ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την Εθνική... (part 2)

Στο GreenZone έχετε ήδη διαβάσει για μία από τις νίκες του Παναθηναϊκού επί της Εθνικής Ελλάδος στο ποδόσφαιρο. Το Τριφύλλι όμως, το 1981, ταλαιπώρησε και το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Μπάσκετ!
Κοκολάκης, Στεργάκος, Βίδας, Κορωναίος, Κόντος (από δεξιά προς αριστερά)
Στις 6 Απριλίου 1981, η Εθνική Ελλάδας του Γιάννη Ιωαννίδη, με παίχτες - αστέρες στη σύνθεσή της όπως οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Λιβέρης
Ανδρίτσος, Μάνθος Κατσούλης, Χάρης Παπαγεωργίου θα κάνει μία βόλτα μέχρι τα έγκατα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, για να αντιμετωπίσει σε έναν πρωτότυπο φιλικό αγώνα τον Παναθηναϊκό, στον θρυλικό «Τάφο του Ινδού».

Ο Παναθηναϊκός των early 80's και με τον Κώστα Πολίτη στον πάγκο του δεν χαριζόταν ούτε στα φιλικά. Ο Νίκος Γκάλης θα περάσει ένα δύσκολο βράδυ πετυχαίνοντας μόλις 14 πόντους, κι ένας φοβερός Στεργάκος (25 πόντοι), συνεπικουρούμενος από τους υπόλοιπους πράσινους «σωματοφύλακες» Κόντο (22 πόντοι), Βίδα (21 πόντοι) και Κορωναίο (20 πόντοι) θα οδηγήσουν το Τριφύλλι σε μία εύκολη νίκη με το, βαρύ για την Εθνική σκορ, 107-89.

Δώδεκα ημέρες μετά, στις 19 Απριλίου, ο Παναθηναϊκός θα αλώσει το Αλεξάνδρειο κερδίζοντας ξανά την ομάδα του Νίκου Γκάλη με 85-80 (39 πόντοι ο Γκάλης, τους μισούς σχεδόν όλου του Άρη!) και θα στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας για 17η φορά στην ιστορία του. Μέχρι την έλευση του Παναγιώτη Γιαννάκη στον Άρη το 1984, ο Γκάλης συνήθως τα έβρισκε σκούρα απέναντι στους «πράσινους»...

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα