Όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Πατέρας

Από τα σημαντικότερα συστατικά της επιτυχίας της πολυμετοχικότητας τη διετία 2008-2010 ήταν η ανάληψη της προεδρίας από το Νικόλα Πατέρα. Σαν σήμερα, στις 26 Μαΐου 2008, ενώ έχει προηγηθεί το «άνοιγμα» του Γιάννη Βαρδινογιάννη σε νέους μετόχους στον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου ο εφοπλιστής Νικόλας Πατέρας. Γιος του Διαμαντή Πατέρα, αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος το 1971, τη χρονιά του Γουέμπλεϊ.

Το έργο που ανέλαβε ο Πατέρας ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Εστιάζουμε στα δύο
σημαντικότερα επιτεύγματα:

- Για πρώτη φορά κόσμος, διοίκηση και παίκτες ήταν μία γροθιά! Ο Ζαχαρίας Πιτυχούτης συνηθίζει να λέει πως το Τριφύλλι έχει τρία φύλλα, τρεις καρδιές. Η μία των οπαδών. Η άλλη των αθλητών. Η τρίτη της διοίκησης. Μετά από δεκάδες χρόνια η «πράσινη» ΠΑΕ βρήκε τον πρόεδρο που λειτούργησε με αυτή τη λογική.

- Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια ο κόσμος είδε ένα πρωτάθλημα καθαρό, με το «παρασκήνιο» ηττημένο.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Γιώργος Ψυχομάνης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης αποχώρησαν. Ο Σωκράτης Κόκκαλης εγκατέλειψε τον ΟΣΦΠ. Η ομάδα του Πειραιά βγήκε πέμπτη στην τελική κατάταξη.

Η πρώτη χρονιά, με προπονητή τον Χενκ Τεν Κάτε θεωρείται πετυχημένη καθώς ο Παναθηναϊκός μεγαλούργησε στην Ευρώπη με τεράστια διπλά σε έδρες δύσκολες. Στην Ελλάδα, η διαιτησία είχε ακόμα τα κατάλοιπα της εποχής της «μονομετοχικότητας» και ο τίτλος απομακρύνθηκε από νωρίς.

Επί προεδρίας Νικόλα Πατέρα, ο Παναθηναϊκός απέκτησε αστέρες παγκόσμιου βεληνεκούς. Υπέγραψε με τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας Ζιλμπέρτο Σίλβα, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ στον κόσμο, που «μάγεψε» όσο αγωνίστηκε στην Ελλάδα. Ήρθε ο Τζιμπρίλ Σισέ που… ακόμα τρέμουν στον Πειραιά όταν ακούνε το όνομά του. Στελεχώθηκε η ομάδα με τον Κώστα Κατσουράνη. Κλάπηκε από τον Ολυμπιακό ο αέρινος Σεμπάστιαν Λέτο. Θυμήθηκε ξανά ο κόσμος τον αγαπημένο «μικρό» Σωτήρη Νίνη, που παραλίγο να ξεχάσει και ο ίδιος τι θα πει ποδόσφαιρο επί Πεσέιρο την προηγούμενη χρονιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα