Ομάδα χρεοκοπημένη, πρόεδρος… βασιλιάς!

Απίστευτη πρόκληση για τον οικονομικά διαλυμένο Παναθηναϊκό οι εξωφρενικοί μισθοί του Δημήτρη Γόντικα από το 2010 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012!
Ζωή… βασιλιά έκανε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας, όσο ο Παναθηναϊκός κατέρρεε οικονομικά και όσο η ΠΑΕ ξεπουλούσε τα περιουσιακά της στοιχεία για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα!

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε
ενόψει της ΑΜΚ του Παναθηναϊκού, ο πρόεδρος του Συλλόγου για τη σεζόν 2010 – 2011 αμείφθηκε για τις υπηρεσίες του με… (κρατηθείτε από κάπου) 258.059 ευρώ! Ημερομίσθιο για τον Δημήτρη Γόντικα (αν δεν υπολογίσουμε τα όποια επιπρόσθετα, δώρα, κλπ) που αγγίζει τα 720 ευρώ!

Προφανώς, όσα προσέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κρίθηκαν ως υπεραρκετά, και έτσι ο ήδη εξωφρενικός μισθός του προέδρου αυξήθηκε αισθητά την επόμενη σεζόν! Έτσι στο πρώτο μισό της περιόδου 2011-2012 ο Δημήτρης Γόντικας έλαβε 163.500 ευρώ. Ημερομίσθιο περίπου 900 ευρώ…

Σκεφτείτε πως έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε ένας απλός οπαδός να δίνει από το υστέρημά του 20 ή 175 ευρώ και να βοηθάει σημαντικά τον Σύλλογο μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, όταν ο πρόεδρος του ΔΣ είχε μισθούς υπέρογκους και κατά του κοινού αισθήματος.

Γεγονός αποτελεί πως ο Δημήτρης Γόντικας ήταν ο εκλεκτός του Γιάννη Βαρδινογιάννη το 2010. Γεγονός ακόμα είναι οι αποφάσεις του (ή μη) ως πρόεδρος του συλλόγου που ζημίωσαν τον Παναθηναϊκό. Χαρακτηριστικά:

Όταν (επαν)έφερε στον κόσμο του Παναθηναϊκού τον Δημήτρη Γόντικα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πολλοί αναρωτήθηκαν το… γιατί. Η δικαιολογία του παρελθόντος του ως παλαίμαχου βολλεϋμπολίστα διέλυσε τις αμφιβολίες αρκετών.

Ωστόσο, όπως φαίνεται ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν νιώθει και τόσο μεγάλη υπερηφάνεια για το παρελθόν του με τη φανέλα με το Τριφύλλι. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε μισή αναφορά στο βιογραφικό του που υπάρχει στο ενημερωτικό δελτίο.

Ξεκινάει με τα φοιτητικά του χρόνια, αναφέρει τη δικηγορία, τις διευθυντικές του θέσεις, αλλά πουθενά δεν αναγράφεται πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν κάποτε αθλητής του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου! Μόνο από πρόεδρο που έφερε στον Σύλλογο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης θα περιμέναμε κάτι αντίστοιχο.
* Επί της προεδρίας του Δημήτρη Γόντικα η ΠΑΕ βιώνει τραγικές οικονομικές συνθήκες και ξεπουλήθηκαν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές ή ακόμα χειρότερα υπήρξαν περιπτώσεις που έφυγαν ελεύθεροι (Νίνης, Σιμάο).

* Επί της προεδρίας του Γόντικα διατηρούνταν ζωντανό το παραμύθι του Βλάση Τσάκα από τον Σεπτέμβριο του 2011 και για μισό χρόνο περίπου! Μία ιστορία που ζημίωσε το Τριφύλλι και που αν είχε λήξει από τις πρώτες της ημέρες, το πιο πιθανό είναι ή να είχε ενισχυθεί μεταγραφικά ο Σύλλογος ή να προχωρούσε η πρόταση που είχε κάνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος στον Τζίγγερ και να έβγαινε η ΠΑΕ από το αδιέξοδο.

* Επί Γόντικα ο ΟΣΦΠ δεν είχε αντίπαλο στα Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας.
Keywords
Τυχαία Θέματα