Οφσάιντ… στο σημαιάκι

Η… «πράσινη χούντα», λίγες ημέρες μετά τον θρίαμβο του Γουέμπλεϊ υπενθύμιζε πόσο φιλική προς τον Παναθηναϊκό ήταν. Το ημερολογιο έδειχνε 6 Ιουνίου 1971, τέσσερις μόλις ημέρες μετά τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στον τελικό του Γουέμπλεϊ, όταν το Τριφύλλι αντιμετωπιζόταν εχθρικά από τη διαιτησία και γνώριζε αδίκως την ήττα με 3-2 από τον ΠΑΟΚ.


Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί 0-2 με δύο τέρματα του Αντώνη Αντωνιάδη (17΄ και 51΄), όμως από τα μέσα του δευτέρου ημίχρονου είχε αρχίσει να γίνεται ορατή η κούραση των «πρασίνων», απόρροια του ταξιδιού και της σωματικής/ψυχολογικής εξάντλησης του μεγάλου τελικού στο Λονδίνο.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 2-2, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 74ο λεπτό, ο Κώστας Ελευθεράκης σούταρε έξω από την περιοχή από απόσταση τριάντα μέτρων. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του ΠΑΟΚ, όμως ο επόπτης κ. Δαμουλάκης υπέδειξε την ακύρωση του γκολ, θεωρώντας πως ο Μίμης Δομάζος και ο Γιώργος Δεληγιάννης βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ.

Σύμφωνα με αναφορές του Τύπου της εποχής και οι δύο παίκτες δεν επηρέαζαν τη φάση. Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως ο «Στρατηγός» βρισκόταν στο σημαιάκι του κόρνερ όταν σούταρε ο Ελευθεράκης!

«Κύριε Παπαβασιλείου», είπε ο Δομάζος στον διαιτητή του αγώνα κ. Παπαβασιλείου, μετά τη λήξη του ματς, «ο Ελευθεράκης έβαλε γκολ από τα 30 μέτρα κι εγώ βρισκόμουν κοντά στη σημαία του κόρνερ. Μπορείτε να μου πείτε σε τι επηρέασα τη φάση;».

Ο ΠΑΟΚ τελικά σκόραρε και τρίτο γκολ και πήρε τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός υπέβαλε ένσταση λόγω κακής διαιτησίας, όμως –όπως ήταν αναμενόμενο- δεν δικαιώθηκε.

Προφανώς επειδή η «χούντα» ήταν… «πράσινη».
Keywords
Τυχαία Θέματα