o vieira, o Fereira kai o Vgenopoulos

Η ευκαιρία που έχασε ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει τα Χριστούγεννα τον Βιέιρα και να διεκδικήσει τον τίτλο. Ποια ήταν η πρόθεση του Βγενόπουλου και ποιες οι πράξεις του Τζίγγερ...

Μέχρι και τα Χριστούγεννα ο Παναθηναϊκός
των Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Κλέιτον, Μπουμσόνγκ και φυσικά του μάγου Φερέιρα πετούσε φωτιές. Με ελάχιστες προσθήκες θα κατακτούσε το πρωτάθλημα κόντρα σε όλα τα σκάνδαλα που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ του Greenzone, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα «καιγόταν» για την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Ούγκο Βιέιρα. Όπως ο ίδιος τόνιζε σε φίλους του στην Πορτογαλία, ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος Μιγκέλ Κορέια –με τον οποίο συνομιλήσαμε– αν ερχόταν στην Ελλάδα ο «μάγος» (όπως τον φωνάζουν στην πατρίδα του), τότε το Τριφύλλι θα διεκδικούσε στα ίσια τον τίτλο.

Ο παίχτης που άνηκε στη Ζιλ Βιθέντε παρακαλούσε στην κυριολεξία να έρθει στον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του ήξερε πως θα τον έχανε το καλοκαίρι ελεύθερο, και είχε σκοπό να τον «σκοτώσει» στην αγορά το χειμώνα. Τα ρεπορτάζ έλεγαν πως οι «πράσινοι» μπορούσαν να τον αποκτήσουν μόνο με 150.000 ευρώ! Τελικά, ο παίχτης κατέληξε στην Μπενφίκα ελεύθερος. Θα τη βοηθήσει σημαντικά αγωνιστικά, εφόσον επιβεβαιωθούν οι περγαμηνές που τον συντροφεύουν, αλλά και οικονομικά, καθώς πρόκειται για ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που θα εκτιναχθεί με μερικές καλές εμφανίσεις η αξία του.

Έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε πώς λειτούργησαν τα δύο αντιμαχόμενα (όπως τα παρουσιάζει μερίδα του Τύπου) στρατόπεδα στα διοικητικά του Παναθηναϊκού. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

* Ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ ζήτησε με επιστολή που έδωσε στον Δημήτρη Γόντικα τα Χριστούγεννα να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατομμυρίων ευρώ με τιμή μετοχής 0.33 ευρώ. Αν ο Τζίγγερ δεχόταν να αναλάβει τις νομικές και οικονομικές ευθύνες που απορρέουν από τη Διπλή Ανάπλαση, τότε θα συμμετείχε με μεγαλύτερο ποσό από αυτό που αναλογεί στο ποσοστό του. Παράλληλα, ζήτησε να βοηθήσει οικονομικά στις μεταγραφές για να παραμείνει ανταγωνιστική η ομάδα. Για να μην φανεί, μάλιστα, εμπόδιο η κίνησή του προς τους... ανώνυμους επενδυτές οι οποίοι ήθελαν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ, τόνισε πως το ποσό που θα έδινε θα του το επέστρεφαν άτοκα, μόλις ολοκληρώνονταν η συμφωνία τους με τον Τζίγγερ. Η επιστολή αυτή διαβάστηκε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όταν πια είχε λήξει η μεταγραφική περίοδος!

* Αντιθέτως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έδωσε προτεραιότητα στον Βλάση Τσάκα. Υπέγραφε μαζί του προσύμφωνα και συζητούσε με ανύπαρκτους Άραβες. Τι να πει, άλλωστε, ένας Ούγκο Βιέιρα μπροστα στον Ροναλντίνιο, στον Σικαμπάλα, στον Τέβες, στην επιστροφή του Σισσέ και στα παλάτια που ετοιμάζονταν να χτίσουν οι Άραβες κροίσοι…
Keywords
Τυχαία Θέματα