Ο χειρότερος Παναθηναϊκός της 30ετίας

Σαν σήμερα, 1 Ιουνίου του 2007, ο Γιάσμινκο Βέλιτς ανακοινώνει την πρόσληψη του Πορτογάλου τεχνικού Ζοσέ Πεσέιρο...

Ιουνίου 2007. Οι φίλαθλοι μνημονεύουν την επέτειο του ιστορικού 8-2 επί του Ολυμπιακού και η διοίκηση του Παναθηναϊκού συμφωνεί με τον Πορτογάλο
τεχνικό Ζοσέ Πεσέιρο.

Ο προπονητής που υποσχέθηκε γκολ και θέαμα είχε τον χειρότερο απολογισμό της τριαντακονταετίας. 44 γκολ σε 30 ματς! Είναι η χειρότερη επιθετική συγκομιδή του Παναθηναϊκού, έπειτα από τα δύο πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

Προφανώς δεν τον βοήθησαν οι επιθετικοί που επέλεξε ο τεχνικός διευθυντής που ακόμη μνημονεύεται από μερίδα του Τύπου Γιάσμινκο Βέλιτς, καθώς Ντόι (3 γκολ), Πόστιγκα (2 γκολ) και Μανούτσο (4 γκολ) δεν ήταν σοβαρή προσθήκη στα 15 γκολ του Σαλπιγγίδη.

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι τέλους, όμως δεν τα κατάφερε, αφενός γιατί ο αντίπαλός του Ολυμπιακός κέρδισε την Καλαμαριά στα χαρτιά, αφετέρου γιατί έχασε με συντριπτικές ήττες από Ξάνθη και ΟΦΗ, σε δύο ματς που μετά από χρόνια χαρακτηρίστηκαν ως «ύποπτα».

Από τον Πεσέιρο έχουμε ακόμα να θυμόμαστε πως για ανεξήγητους λόγους εξαφάνισε από τον ποδοσφαιρικό χάρτη τον αγαπημένο της κερκίδας Σωτήρη Νίνη. Ο πιτσιρικάς, που ήταν από τις ελάχιστες σταγόνες ελπίδας για τους φιλάθλους που ήταν διωγμένοι από το ίδιο τους το σπίτι, αντιμετωπιζόταν ως ξένο σώμα από τον τεχνικό. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν αποφάσισε να τον ξεκινήσει βασικό σε ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όταν ο πάγος και τα χιόνια καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνο τον αγωνιστικό χώρο.

Ακόμα, θυμόμαστε από τον Πορτογάλο τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό με 4-0 για το κύπελλο Ελλάδος, καθώς και το αρνητικό ρεκόρ εισιτηρίων στο γήπεδο της Λεωφορου Αλεξάνδρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα