Κωνσταντινέας: Οταν οι βόμβες τερματίζουν καριέρες

Εκκωφαντική σιγή από ΕΠΟ, ΚΕΔ, Σούπερ Λίγκα για την ανακοίνωση αποχώρησης του διαιτητή, στου οποίου τον φούρνο έβαλαν βόμβα άγνωστοι έπειτα από ματς στο οποίο έχασε βαθμούς ο ΟΣΦΠ
Από τις παλιές, καλές εποχές που ο Κωνσταντινέας εμψύχωνε τον Τοροσίδη λέγοντας "πάμε παιχταρά μου"Ο Πέτρος Κωνσταντινέας κρεμάει οριστικά τη σφυρίχτρα του. Αιτία, όπως γνωστοποιεί
ο ίδιος, είναι η διαφθορά που κυριαρχεί στη Σούπερ Λίγκα, η οποία αντίκειται στις ηθικές του αξίες.

Ο διαιτητής που για 16 χρόνια σφύριξε στα ελληνικά γήπεδα τα βρήκε σκούρα μετά από το παιχνίδι στην Ξάνθη με αντίπαλο της τοπικής ομάδας τον ΟΣΦΠ. Τότε που έκανε το μοιραίο (όπως αποδείχθηκε για την καριέρα του) λάθος να μην σφυρίξει πέναλτι στον Τοροσίδη από άγγιγμα αντιπάλου. Σε μία φάση μάλιστα που χρειάστηκε ριπλέι για να φανεί πως ενδεχομένως να υπήρχε παράβαση, καθώς ο «ερυθρόλευκος» παίχτης τινάχτηκε σαν να έπαθε ηλεκτροπληξία, με το μοναδικό Πειραιώτικο στυλ που έχει χαρίσει τόσα και τόσα πρωταθλήματα στον ΟΣΦΠ.

Με τη λήξη του παιχνιδιού ο Κωνσνταντινέας βρέθηκε στο στόχαστρο ενός ολόκληρου κυκλώματος. Οι Τοροσίδης, Μανιάτης, Πάντελιτς, αλλά και ο αντιπρόεδρος του ΟΣΦΠ Σάββας Θεοδωρίδης έβρισαν χυδαία και προπηλάκισαν έναν βοηθό του στη φυσούνα (δείτε το σχετικό βίντεο εδώ). Ο ίδιος έζησε ντροπιαστικές στιγμές, για τις οποίες όχι απλώς δεν υπήρξαν τιμωρίες, αλλά ούτε καν απολογήθηκε κανένας. Αντιθέτως ο μόνος που την πλήρωσε ήταν ο ίδιος ο διαιτητής. Και ο αρχιδιαιτητής Κύρος Βασσάρας που αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Δούρο...

Ακολούθως, διακινδύνεψε η σωματική ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του. Άγνωστοι έκαψαν τον φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τρομοκρατίας είναι αδιανόητο για οποιονδήποτε διαιτητή να λειτουργήσει αυτόνομα και να μην ενταχθεί στο σύστημα. Το ίδιο το σύστημα είναι διαμορφωμένο ώστε να απομακρύνει όποιον δεν ακολουθεί πιστά τις γραμμές του. Γραμμές που παλαιότερα είχαν εκφραστεί από τον Γιάννη Σπάθα και πλέον, δεν υπάρχει ούτε καν το Αιγάλεω.

Η ανακοίνωση του Πέτρου Κωνσταντινέα:

Ύστερα από 16 χρόνια αποφάσισα να αποχωρήσω από το “διαμορφωμένο” από τους ίδιους τους παράγοντες πλαίσιο του ποδοσφαίρου. Προτεραιότητα και στόχος της ζωής μου είναι το ήθος και η αξιοπρέπειά μου.

Ο χώρος του πρωταθλήματος της Superleague, έτσι όπως είναι πλαισιωμένος δεν με αντιπροσωπεύει πλέον, αντίκειται στις ηθικές μου αξίες και στα όνειρά μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απλούς φιλάθλους όλων των ομάδων που με στήριξαν και τους υγιείς εργάτες του ποδοσφαίρου. Για τους “ανθρώπους” που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και το πνεύμα του αθλητισμού ας τους φωτίσει ο Θεός.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ FIFA
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα