Κατσουράνης: «Είναι ξεκάθαρο πως έφυγα για οικονομικούς λόγους»

Ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για τους λόγους που έφυγε από τον Παναθηναϊκό και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σεβασμός στον ποδοσφαιριστή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο Κώστας Κατσουράνης που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό στα μέσα της περιόδου, χωρίς να αντικατασταθεί, και ως αποτέλεσμα η ομάδα «κόπηκε στα δύο» αγωνιστικά, μίλησε για τους λόγους της απόφασης της διοίκησης.

Θεωρεί
πως έφυγε για οικονομικούς λόγους και πως η συμπεριφορά των διοικούντων απέναντί του, αλλά και απέναντι σε άλλους ποδοσφαιριστές, δεν είναι αντάξια της προσφοράς τους.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Όχι, δεν παραμένω πικραμένος. Θεωρώ ότι όλα είναι ξεκάθαρα πια: τα πάντα έγιναν για οικονομικούς λόγους, δηλαδή λόγω του συμβολαίου μου. Δεν θα μιλήσω για πικρία, θα πω όμως ότι η συμπεριφορά του συλλόγου δεν ήταν αντάξια όχι μόνο της δικής μου προσφοράς, αλλά και άλλων ποδοσφαιριστών που έφυγαν με ανάλογο τρόπο. Με βάση τη νοοτροπία, όμως, που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι φυσικό και επόμενο να μην υπάρχει σεβασμός στον ποδοσφαιριστή, εξ ου και δεν υπάρχει λόγος να πικραίνομαι περαιτέρω. Τα περιμένεις όλα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι κάτι πρωτοφανές ούτε πρωτάκουστο».

Όταν ρωτήθηκε τι πιστεύει πως πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο απάντησε:

«Πρώτον. Θα έπρεπε να έχουμε κανονικό πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα εδώ και χρόνια δεν παίζεται επί ίσοις όροις. Επίσης, θα έπρεπε να το αντιμετωπίζουμε ως γιορτή, αλλά κάποιοι κοιτούν μόνο τα συμφέροντά τους. Αυτό το “πάση θυσία νίκη και μόνο νίκη”, αυτή η πρεμούρα που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν υφίσταται πουθενά αλλού. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει και η ήττα, υπάρχει και η ισοπαλία. Αυτή η μονομανία είναι σημαντικό μέρος του προβλήματος. Από ΄κει και πέρα, υπάρχουν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα».
Keywords
Τυχαία Θέματα