Ιδού το «χειρουργείο» του Ηλία Σπάθα!

Κακός ο Παναθηναϊκός, πράγματι. Όμως δικαιούνταν τη νίκη και του την στέρησε ο διαιτητής Σπάθας. Αυτό είναι το μόνο που μετράει...
Ετοιμάζεται στη φωτογραφία να βγάλει κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναθηναϊκού. Το ερώτημα είναι πότε θα βγει η κόκκινη κάρτα στον Ηλία Σπάθα, στους όμοιούς του και σε όλο το σάπιο σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου...Ομάδες που να κερδίζουν και τη διαιτησία
δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Ας το πάρουμε απόφαση. Αν θέλει ο ρέφερι να διαμορφώσει αποτέλεσμα ΞΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ να το κάνει. Ακόμα και αν σου δώσει και πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός αν και ήταν παθιασμένος, δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Και τι σημαίνει αυτό; Πως δεν έπρεπε να κερδίσει; Δηλαδή στο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, η ομάδα που κερδίζει προσφέρει πάντα ελκυστικό θέαμα; Σίγουρα υπάρχουν προβληματισμοί για την κακή εικόνα του Τριφυλλιού, για την οποία πάνω απ' όλα ευθύνεται το χαμηλό μπάτζετ με το οποίο χτίστηκε. Ωστόσο ακόμα και έτσι, αν είχε εξασφαλίσει το πολυπόθητο 50-50, θα κέρδιζε τον Ατρόμητο και σήμερα θα συζητούσαμε υπό πολύ πιο υγιείς βάσεις για τα όποια προβλήματα.

Η διαιτησία του Ηλία Σπάθα θύμισε σε πολλά την πρώτη Παράγκα. Σφυρίγματα που αποσκοπούν στο να εκνευρίσουν τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, να τους κόψουν τον ρυθμό και να κάνουν μπάχαλο τον αγώνα.

Όταν ο ρέφερι ενός ματς δώσει ανάποδα ένα φάουλ, ένα λάθος πλάγιο, δεν δει σωστά ΜΙΑ, άντε δύο, τρεις φάσεις, τότε δεν μπορεί κανείς να του πει τίποτα. Όταν αυτό το έργο επαναλαμβάνεται σε 90 λεπτά τότε κάτι δεν πάει καλά. Και με τέτοια τέτοια διαιτησία, ο Παναθηναϊκός του 2012 δεν μπορεί να κερδίσει ο κόσμος να χαλάσει.

Μερικά από τα σφάλτσα σφυρίγματα που έσπασαν τα νεύρα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού:

* Στο 38’ φάουλ στον Σπυρόπουλο. Πραγματικά αστεία φάση. Ο ορισμός του πλεονεκτήματος, με τον αριστερό μπακ να μπουκάρει στην περιοχή και τον Σπάθα να τον σταματάει για να δώσει φάουλ στον αντίπαλο που τον μάρκαρε.

* Φάουλ κάνει ο Σουμπίνιο στο 42’ και ο Σπάθας βλέπει φάουλ του Σπυρόπουλου.

* Στο 46’ δίνεται ανύπαρκτο φάουλ στον Επστάιν.

* Στο επόμενο λεπτό δεν δίνεται πεντακάθαρο φάουλ στον Φορναρόλι.

* Στο 52’ ο Σπάθας «εμπνέεται» φάουλ του Μπουμσόνγκ.

* Στο 56’ ο Ατρόμητος βγαίνει στην κόντρα, αφού ο διαιτητής δεν βλέπει φάουλ που γίνεται στον Ζέκα.

* Στο 67’ ο Μαυρίας δεν έχει χάσει την μπάλα, έπειτα από φάουλ που του γίνεται, ωστόσο ο ρέφερι κόβει τη φάση και δεν αφήνει το πλεονέκτημα.

* Στο 69’ δίνει ανύπαρκτο φάουλ του Ζέκα μέσα στην περιοχή, ενώ η μπάλα πήγαινε σε παίκτη του Παναθηναϊκού και ο Ιτάνζ ήταν πεσμένος στο έδαφος.

* Στο ίδιο λεπτό ο Σκόνδρας κάνει φάουλ στον Μαυρία. Παίζεται δείχνει ο Σπάθας.

* Στο 77’ ο Μπέλιτς γκρεμίζει τον Ζέκα πριν δώσει την ασίστ στον Ιγκλέσιας.

* Στο 81’ οφσάιντ του Κούτσι με τον επόπτη να κρατάει κάτω το σημαιάκι.

* Στο 92’ δίνεται ανύπαρκτο φάουλ
Keywords
Τυχαία Θέματα