Η «τριαντάρα» του 2005

Πριν από οκτώ ακριβώς χρόνια ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον αιώνιο αντίπαλό του με 86-55, έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Φραγκίσκο Αλβέρτη…
Οι τρόποι με τους οποίους έχει κερδίσει ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια τον Ολυμπιακό ποικίλλουν. Έχουμε ζήσει σαδιστικές νίκες στον πόντο, αγχωτικές – επικές ανατροπές, αλλά έχουμε
να θυμόμαστε και εύκολες και ευρείες νίκες. Μία συντριπτική νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου του πέτυχε το Τριφύλλι, σαν σήμερα στις 13 Φεβρουαρίου 2005.

Η διαφορές στο σκορ ήταν πάντα ένα ζήτημα που αφορούσε τους (πάντα απαιτητικούς) φιλάθλους, όμως παίκτες και Ομπράντοβιτς ποτέ δεν ενδιαφέρονταν για τέτοια ρεκόρ, παρά μόνο για την ουσία. Υπήρξαν πάντως και οι στιγμές που η διαφορά δυναμικότητας ήταν τόσο μεγάλη που οι «ερυθρόλευκοι» διασυρμοί ήταν φυσικό επακόλουθο.

Με τον Αλβέρτη σε πολύ μεγάλα κέφια (16 πόντους), οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο γεμάτο ΟΑΚΑ οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σόου με έναν μόνο πρωταγωνιστή και να αποχωρήσουν γεμάτοι ικανοποίηση για το θέαμα και την τριαντάρα.

Το τελικό σκορ 86-55 μιλάει από μόνο του και αδικεί μάλιστα τον Παναθηναϊκό, αφού λίγα λεπτά πριν τη λήξη η διαφορά είχε αγγίξει τους 38 πόντους (85-47)!

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 16 (4), Καλαϊτζής 8, Λάκοβιτς 13 (1), Μπατίστ 12, Σκεπάνοβιτς 6 (2), Χατζηβρέττας, Κουτλουάι 8 (2), Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 8, Φέμερλινγκ 2, Μπάξτερ 4

Ολυμπιακός: Ζορόσκι 5, Καλαμπόκης, Σκλάβος 8, Γιούρκοβιτς, Αγαδάκος 5, Πέρι 10, Γκούλιας 7, Γκόρενς 9 (1), Μέισον 11 (1)
Keywords
Τυχαία Θέματα