Η προετοιμασία του 2007, η "Derby" και ο… Ν’ Ντιογέ

Άδειες κερκίδες ακόμα και σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, λαχανί φανέλες, η Θύρα 13 απούσα, μέτριοι παίχτες, όραμα μηδέν, κακός προπονητής, Κασναφέρης διαιτητής, φιλο-ολυμπιακή ΕΠΟ. Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός του 2007. Ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Βαρδινογιάννη!
Ούτε
οι επίσημοι δεν πατούσαν στο γήπεδο τη σεζόν 2007-08. Η φωτογραφία είναι από το ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, στις 2 Σεπτεμβρίου 2007, στο εναρκτήριο ματς της περιόδου κατά την παρουσίαση των ομάδων
Τέτοιες ημέρες, αρχές Ιουνίου 2007 ο Παναθηναϊκός αποκτούσε τον Ζοσέ Πεσέιρο. Έναν από τους χειρότερους τεχνικούς τησ σύγχρονης ιστορίας του Τριφυλλιού.

Οι επιλογές του προπονητή, του τεχνικού διευθυντή Γιάσμινκο Βέλιτς και φυσικά του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού Γιάννη Βαρδινογιάννη είχαν ως αποτέλεσμα όχι απλώς να χαθεί ο τίτλος, αλλά να απομακρυνθούν οι φίλαθλοι από τις κερκίδες και να εξαφανιστεί κάθε τι υγιές από την ομάδα.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο τρόπο με η εφημερίδα Derby, του εκδότη και φίλου του Τζίγγερ (όπως ο ίδιος έχει δηλώσει) Κώστα Γκόντζου παρουσίαζε όλα όσα συνέβαιναν. Πώς η εφημερίδα που φέρεται πως έχει «πράσινη» απόχρωση διαστρέβλωνε καθημερινά την πραγματικότητα...

Το Greenzone θυμάται όσα τραγελαφικά συνέβησαν κατά την προετοιμασία της ομάδας, μέχρι και το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, κόντρα στον Ολυμπιακό:

* «Κυρίαρχος των ντέρμπι σε Ισπανία και Πορτογαλία ο Ζοζέ Πεσέιρο» γράφει η εφημερίδα Derby. Ξεχνάει να αναφέρει πως στην Ισπανία εργάστηκε ως βοηθός. Δεν είναι υποτιμητικό αυτό. Αλλά είναι τουλάχιστον υποκριτικό να εξυμνεί το πέρασμα του Πεσέιρο ως βοηθός στη Ρεάλ, ενώ ένα χρόνο μετά η ίδια εφημερίδα να κολλάει την στάμπα του «βοηθού» στον Τεν Κάτε (που ήρθε επί πολυμετοχικότητας. Πόσο μάλλον όταν ο δεύτερος, έστω και όχι ως πρώτος προπονητής, είχε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και μία κατάκτηση του τροπαίου στη «συλλογή» του.

* Φουλ επίθεση, ελκυστικό ποδόσφαιρο, θέαμα και νίκες υποσχέθηκε ο Πορτογάλος. Το αντίθετο πέτυχε. Τα 44 γκολ που έβαλε συνολικά η ομάδα είναι η χειρότερη επιθετικά συγκομιδή του Τριφυλλιού, μετά από τα 2 πρώτα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (1979-80, 1980-81).

* Ξεκίνησε Ν’ Ντιογέ, μεταμορφώθηκε σε Εντιογέ και τελικά μετά από μήνες ο παίχτης εξήγησε στην εφημερίδα του Κώστα Γκόντζου: «Ρε παιδιά Ν’ Ντόι με λένε»! Γελάνε ταυτόχρονα ο Λίμπερμαν και ο Αγκάμεζ!

Ο επιθετικός για τον οποίο διαβάζαμε ύμνους στην «πράσινη» εφημερίδα πέτυχε συνολικά 3 γκολ. Συγκομιδή που λογικά δικαιολογεί την έντονη αντίδραση του Κώστα Γκόντζου και της "Derby" όταν ο Χενκ Τεν Κάτε ζήτησε την απομάκρυνσή του.

* «Τον κίλερ της Μπιλμπάο απέκτησε ο Παναθηναϊκός»! Με αυτά τα λόγια η εφημερίδα προλογίζει την απόκτηση του Γιόσου Σαριέγκι... Του παίχτη που ποτέ δεν έπεισε, που οι γκέλες του έχουν στοιχίσει πολύτιμους βαθμους και που μέχρι σήμερα παραμένει μυστηριωδώς αναντικατάστατως και το συμβόλαιό του ανανεώνεται συνεχώς.

* «Ήρθε ως Ενακαρχίρε»
Keywords
Τυχαία Θέματα