Η Ευρωλίγκα και το «παραβάν» της Ιστορίας

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον ΟΣΦΠ επανέφερε τη λέξη μπάσκετ στα κόκκινα χείλη Σημίτης, Στεφανόπουλος και Λαλιώτης στα εγκαίνια του Μετρό της Αθήνας Ξαφνικά υπάρχει και το μπάσκετ. Ας είναι. Εστω και έτσι, κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι λογικό και αυτονόητο να πανηγυριστεί η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τον ΟΣΦΠ. Οσο και να ενοχλεί
το γεγονός ότι κλάπηκε ξεδιάντροπα η συμμετοχή στον τελικό από τον Παναθηναϊκό, το σίγουρο είναι ότι το μπάσκετ που είχαν αποκηρύξει οι πανηγυρτζήδες του Πειραιά απέκτησε και για αυτούς το στάτους που αρμόζει.
Βέβαια, γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορούν ούτε κατά διάνοια να φτάσουν την αίγλη του Εξάστερου. Αυτό που θα μας χωρίζει πάντα, είναι η Ιστορία Θα χρειαστεί να περάσουν πολλές δεκαετίες, για να φτάσει ο ΟΣΦΠ εδώ όπου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός σήμερα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ο Παναθηναϊκός κατακτούσε για δεύτερη φορά στην ιστορία του την Ευρωλίγκα:
η Ελλάδα είχε πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη και πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κωστή Στεφανόπουλο, εθνικό μας νόμισμα ήταν η Δραχμή,πρώτη εκπομπή σε τηλεθέαση ήταν οι ΑΜΑΝ,την Eurovision την περιέγραφε η Δάφνη Μπόκοτα,πρώτη αθλητική εφημερίδα σε κυκλοφορία ήταν η Sportime, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε το μεταπτυχιακό του,o πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος γινόταν ο πρώτος Πάπας που επισκέπτεται την Αίγυπτο,
o Μπιλ Κλίντον τελούσε την τελευταία χρονιά της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ,o ιός ILOVEYOU ξεκίνησε από τις Φιλιππίνες και μόλυνε όλο το διαδίκτυο......στο οποίο πλέον είχαμε ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ της τάξεως των 5 kb/sec χάρη στην τεχνολογία ISDN,η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ήταν στην κορυφή των παγκόσμιων Charts με το "Oops I did it again",το βραβείο Οσκαρ έπαιρνε το American Beauty του Σαμ Μέντες με τον Κέβιν Σπέισι, η Αθήνα γιόρταζε τα εγκαίνια του μετρό, ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ποδοσφαίρου ήταν ο Βασίλης Δανιήλ και βασικός αμυντικός ο Μαρίνος Ουζουνίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα