Η (τρίτη) υπόκλιση της «βασίλισσας» το 1973

Την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία του απέσπασε ο Παναθηναϊκός του Φέρεντς Πούσκας στην Ισπανία, σαν σήμερα στις 14 Ιανουαρίου του 1973.
Πριν από 30 χρόνια, με τις αναμνήσεις του Γουέμπλεϊ να είναι ακόμα νωπές, ο Παναθηναϊκός φιλοξενήθηκε στην Ισπανία από τη διάσημη Ρεάλ Μαδρίτης. Σαν σήμερα, στις 14 Ιανουαρίου του 1973 οι «ημίθεοι» του Φέρεντς Πούσκας (όπως τους χαρακτήριζε ο αθλητικός Τύπος) κράτησαν στο
1-1 τη «βασίλισσα».

Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς τους διεθνείς ποδοσφαιριστές τους, αφού ακολουθούσε αγώνας εθνικών ομάδων Ελλάδας – Ισπανίας μετά από λίγες ημέρες.

Μπροστά σε 40.000 θεατές οι Μαδριλένοι άνοιξαν το σκορ στο 5', με καρφωτή κεφαλιά του 21χρονου τότε Κάρλος Αλόνσο Γκονθάλεθ, γνωστότερου ως Σαντιγιάνα.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Ισπανών, οι Χουάν Ραμόν Βερόν και Αρακέν Ντεμέλο «έκρυψαν» την μπάλα και ο τελευταίος με σουτ έγραψε το τελικό 1-1 μόλις στο 8ο λεπτό!

Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος ανά διαστήματα. Στην αρχή των δύο ημιχρόνων κυριάρχησε η Ρεάλ, υποχρεώνοντας τον Οικονομόπουλο σε μεγάλες αποκρούσεις

Στα υπόλοιπα διαστήματα ο Παναθηναικός ήλεγχε τον αγώνα και απειλούσε με αποκορύφωμα την φάση του 86', όταν ο Τότης Φυλακούρης έβγαλε με κάθετη πάσα σε τετ α τετ τον Γιώργο Βλάχο με τον τερματοφύλακα Αντρές Χουνκέρα, όμως η κατάληξη δεν ήταν το γκολ αλλά η απόκρουση του Ισπανού γκολκίπερ.

Καλύτερος του Παναθηναικού ο Άνθιμος Καψής που «καθάριζε» όλες τις φάσεις στην άμυνα και οι Βερόν, Ντεμέλο που καταχειροκροτήθηκαν από τους 40.000 θεατές.

Παναθηναικός: Οικονομόπουλος, Γονιός (46 Βλάχος), Σούρπης, Αθανασόπουλος (70 Καραμανλής), Καψής, Φυλακούρης, Βερόν, Ντεμέλο (70 Λινάρης), Χριστόπουλος (22 Γραμμός), Παπαδημητρίου, Γραμάχο

Ο «αιώνιος» αντίπαλος του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός, έπαιξε και αυτός εκείνα τα χρόνια φιλικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης (20 Αυγούστου 1972) αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν κολακευτικό για τον πειραϊκό σύλλογο (3-1 υπέρ των Ισπανών).
Η αναμέτρηση αυτή δεν ήταν η πρώτη φιλική των δύο συλλόγων.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται ο Παναθηναικός ήταν αήττητος εκείνα τα χρόνια σε τρία συνεχόμενα φιλικά με τη μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης

Το πρώτο ματς έγινε στις 7-9-1969 στην Λεωφόρο και έληξε 2-2. Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί με 2-0 (66' Δημητρίου και 75' Ελευθεράκης) για να μειώσουν σε 2-1 οι Ισπανοί στο 78' και αν «κλέψουν» την ισοπαλία στο 90'.

Ένα χρόνο μετά η Ρεάλ θα φιλοξενήσει τον Παναθηναικό (στην άτυπη ρεβάνς του 2-2) στις 6 Σεπτεμβρίου 1970 (τα φιλικά που προηγήθηκαν της πορείας του Γουέμπλεϊ) και το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι ισοπαλία (1-1). Σκόρερ του Τριφυλλιού ο Αντωνιάδης στο 10'.
Keywords
Αναζητήσεις
ρεαλ.μαδριτησ-παναθηναικοσ.1973., ρεαλ παο 1973
Τυχαία Θέματα