Για το Κορωπί δεν... «παιανίζουν»

«Το καλύτερο προπονητικό κέντρο της χώρας και ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης», πλέον έχει σημαντικές ελλείψεις σύμφωνα με τον Γιάννη Αλαφούζο...
Εδώ και χρόνια άπαντες «εξυμνούσαν» την Παιανία. Παίκτες και προπονητές, με το που ανακοινώνονταν από τον Παναθηναϊκό έσταζαν μέλι για το προπονητικό κέντρο. Δημοσιογράφοι μιλούσαν επί σειρά ετών με τα καλύτερα λόγια για τις εγκαταστάσεις. Δεν υπήρχε κανείς για να πει κακή κουβέντα. «Το καλύτερο προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη». Ίσως και να ήταν
έτσι. Κάποτε.

Με τον απλό κόσμο, αλήθεια, τι συνέβαινε; Τι γνώμη είχε για το προπονητικό κέντρο και κυρίως πώς την είχε σχηματίσει;

Ως γνωστόν, η είσοδος ήταν ανοιχτή για αθλητές, προπονητές, ανθρώπους της ομάδας, δημοσιογράφους. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, όμως, να διαβεί την είσοδο της Παιανίας ένας απλός φίλαθλος (και λόγω απόστασης). Έτσι, οι φίλοι του Τριφυλλιού μπορεί να ένοιωθαν περηφάνια μόνο με την ιδέα πως η ομάδα τους προπονείτο σε τόσο σύγχρονες εγκαταστάσεις, όμως ελάχιστοι είχαν «απευθείας», ζωντανή εικόνα του κέντρου. Σχεδόν όλοι, είτε το είχαν δει σε φωτογραφίες είτε είχαν σχηματίσει άποψη από τα λεγόμενα/γραφόμενα δημοσιογράφων, παραγόντων, αθλητών, προπονητών. Από κοντά... λίγοι και εκλεκτοί.

Το «καλύτερο προπονητικό κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη», για το οποίο η οικογένεια ζήτησε φέτος ενοίκια ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, φαίνεται πως πλέον έχει σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα. Έτσι τουλάχιστον φέρεται πως ισχυρίζεται ο Γιάννης Αλαφούζος.

Οι δηλώσεις που έκανε σε «πηγαδάκια» με δημοσιογράφους, όπως καταγράφηκαν σε αθλητικές ιστοσελίδες:

«Η Παιανία είχε ουσιαστικά τρία γήπεδα και το ένα ήταν σε τόσο κακή κατάσταση από έλλειψη συντήρησης που έπρεπε να αλλαχθεί ολόκληρο. Όπως και το συνθετικό γήπεδο της Παιανίας ήταν πολύ παλαιάς γενιάς. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το χώρο που έχουμε για να βελτιώσουμε την κατάσταση των γηπέδων στο «Απήλιον». Και από εκεί και πέρα θέλουμε άμεσα να φτιάξουμε άλλα δύο γήπεδα, γιατί έχουμε χώρο που δεν είχαμε στην Παιανία. Δηλαδή μέχρι το φθινόπωρο θέλουμε να έχουμε πέντε γήπεδα σε λειτουργία στο «Απήλιον». Το βασικό κτίριο στο «Απήλιον» που χωράει αυτή τη στιγμή άνετα την ακαδημία και περιλαμβάνει εστιατόριο για τους παίκτες, είναι σε καλύτερη κατάσταση από το αντίστοιχο κτίριο της Παιανίας. Είναι καινούργιο και μάλιστα έχει ψύξη στο πάτωμα και στους τοίχους, δεν έχει air-condition».

Στα δικά μας τώρα (γιατί η Παιανία δεν είναι στα δικά μας)…

Το Απήλιον έχει πράγματι και αυτό σημαντικές ελλείψεις. Αυτό θα έλειπε. Ο Πανιώνιος, για τον οποίο είχε φτιαχτεί, είναι αξιόλογη ομάδα, αλλά σίγουρα όχι βεληνεκούς Παναθηναϊκού. Ούτε από άποψη ονόματος, ούτε από άποψη ακαδημιών, ούτε τη δυναμική του Τριφυλλιού έχει.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν θα αλλάξει το κέντρο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αγοράστηκε και μία έκταση 50 στρεμμάτων για να μπορέσει να μεταμορφωθεί το προπονητήριο στο στολίδι που αρμόζει στο όνομα του Παναθηναϊκού.

Η αγάπη κάποιων να προβάλουν τα «στραβά» του Κορωπίου (που στην τελική τώρα αναμορφώνεται) είναι αντιστρόφως ανάλογη με την επί σειρά ετών αγάπη τους, στο παρελθόν, να «εξυμνούν» την Παιανία σε κάθε ευκαιρία που τους δινόταν.
Keywords
Αναζητήσεις
απηλιον οι καλυτερες εγκαταστασεις στην ελλαδα, εγκαταστασεις παο κορωπι
Τυχαία Θέματα