Παγκόσμιοι πρωταθλητές με πράσινη φανέλα και Τριφύλλι

Διαβάστε στο GreenZone για το παγκόσμιο κύπελλο μεταναστών στο Άμστερνταμ που κατέκτησε ελληνική ομάδα, φορώντας μία καταπράσινη εμφάνιση και έχοντας ως σύμβολο το Τριφύλλι.
Σε μία αθλητική, έστω και ανεπίσημη, διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας, θα περίμενε κανείς από την ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα να φοράει τα γαλανόλευκα χρώματα στην εμφάνισή της. Όχι αυτή τη φορά…

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Στην Ολλανδία
διοργανώθηκε το παγκόσμιο τουρνουά ποδοσφαίρου μεταναστών. Τα παιχνίδια διεξήχθησαν στο Άμστερνταμ το διήμερο 8-9 Ιουνίου.

Ο προπονητής Γιάννης Γαρλέμος πήρε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή την εντολή να εντοπίσει τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές που κατοικούν στην Ολλανδία, να σχηματίσει μία ελληνική ομάδα και να δηλώσει συμμετοχή.

Παρά το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που είχαν οι Έλληνες για να προετοιμαστούν και να προπονηθούν, εν τέλει στα γήπεδα παρουσίασαν ένα δεμένο και εξαιρετικό σύνολο που πέρασε τον πρώτο γύρο με ισοπαλία 0-0 με τη Σομαλία, νίκη 2-0 επί της Ινδίας και νίκη 1-0 επί της Κροατίας. Στον τελευταίο μάλιστα αγώνα, οι Κροάτες ποδοσφαιριστές και φίλαθλοι καταχειροκρότησαν την ελληνική ομάδα για την εμφάνισή της!

Στα προημιτελικά οι Έλληνες αντιμετώπισαν το Εκουαδόρ. Χάρις στις αποκρούσεις του τερματοφύλακά τους έμειναν ζωντανοί στη διεκδίκηση της νίκης, την οποία πήραν με 2-0 (με ένα γκολ στην αντεπίθεση και άλλο ένα από απευθείας εκτέλεση φάουλ).

Η Τυνησία ήταν η αντίπαλος της Ελλάδας στον ημιτελικό. Ο παίκτης Δαμενόπουλος ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα έστειλε τους Έλληνες μετανάστες του στον μεγάλο τελικό. Εκεί, αντίπαλος ήταν ξανά η Σομαλία, η οποία υποτάχθηκε με 2-0. Σκόρερ οι Γιουσιφίδης και Ιλτσίδης.

Οι Έλληνες έφτασαν αήττητοι στον θρίαμβο, φορώντας στη διοργάνωση πράσινη εμφάνιση με Τριφύλλι στο στήθος. Κατοικούν άλλωστε σε μία πόλη, στο Άμστερνταμ, όπου μία άλλη ομάδα με πράσινη εμφάνιση και σύμβολο το Τριφύλλι έχει γράψει τη δική της ιστορία.

Περισσότερες πληροφορίες για το τουρνουά: http://www.griekseagenda.nl/
και στο http://www.sports-academies.gr
Keywords
Αναζητήσεις
http://sports-academies.gr/
Τυχαία Θέματα