Για όλα θα φταίει ο Φερέιρα

Τον αντικαταστάτη του Ζεσουάλδο Φερέιρα ψάχνει η εφημερίδα “Derby”, όταν ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το μέλλον του Πορτογάλου προπονητή... Αν μείνει, «χτίζεται» πάνω του ο ιδανικός αποδιοπομπαίος τράγος για τις αποτυχίες που πλησιάζουν...

Το ευχάριστο με την εφημερίδα “Derby” είναι πως μπορεί κανείς με ευκολία να αποκωδικοποιήσει το «πού πηγαίνει η δουλειά». Μπορεί να δει ποιες είναι οι προθέσεις του περιβάλλοντος του μεγαλομετόχου και ποιοι θα είναι
κάθε φορά τα εξιλαστήρια θύματα για τις αποτυχίες που έρχονται.

Από τον τρόπο που χειρίζεται η εφημερίδα τα θέματα του προπονητή του Παναθηναϊκού δύο συμπεράσματα βγαίνουν. Πρώτον, ότι ο μεγάλος καημός της είναι να αποχωρήσει ο προπονητής που θαύμασε πέρσι η κερκίδα, που αποκτήθηκε από τους κακούς πολυμετοχικούς και που δεν κατέκτησε τίτλο για εξωγενείς παράγοντες. Δεύτερον, αν παραμείνει, να πέσει πάνω του η αποτυχία της χρονιάς, η οποία είναι ευδιάκριτη από χιλιόμετρα και έτσι να απαλλαγεί ο αγαπημένος μεγαλομέτοχος που με σύνθημα «δεν πληρώνω, παρκάρω» έχει φέρει σε αυτή την κατάσταση την ομάδα. Ό,τι δηλαδή έχει γίνει με δεκάδες προπονητές του Τριφυλλιού.

Έχοντας ως δεδομένο ότι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είχε ενοχληθεί αφάνταστα με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Δημήτρη Γόντικα να συζητάει με τον Γιώργο Δώνη, το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του Κώστα Γκόντζου δημιουργεί αν μη τι άλλω υποψίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Πιτιακούδη, οι Δημήτρης Γόντικας και Στράτος Σωπήλης έχουν ήδη συνομιλήσει με τον πρώην τεχνικό της Βιγιαρεάλ Χουάν Κάρλος Γκαρίδο. Αυτό που πάντα ενδιέφερε τις διοικήσεις που βρίσκονταν υπό τη σκιά του μεγαλομέτοχου Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν ήταν η ποιότητα, η αξία, ούτε καν το συναίσθημα. Ήταν τα λεφτά. Έτσι με καμάρι ο «μάχιμος σκοπευτής» γράφει πως «έχει γίνει ήδη επαφή μαζί του, με τις νομικές απαιτήσεις του Γκαρίδο να ανέρχονται στις 400.000 ευρώ, τα μισά χρήματα δηλαδή απ' όσα έπαιρνε φέτος ο Πορτογάλος τεχνικός στο Τριφύλλι».

Η αποδόμηση της ομάδας και η «εξαφάνιση» όσων θυμίζουν πολυμετοχικότητα έχει ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό και καημός των νοσταλγών της μιζέριας είναι να απομακρυνθεί και ο αγαπητός στο μεγαλύτερο κομμάτι της κερκίδας προπονητής.

Η περσινή χρονιά ήταν αποτυχημένη. Η επιχείρηση να πέσουν οι ευθύνες πάνω στον Φερέιρα απέτυχε. Τα «φύγε σαν κύριος», «Αγγελάρας ή Δώνης» γύρισαν μπούμερανγκ στους εμπνευστές τους, καθώς με τον Πορτογάλο στον πάγκο ο Παναθηναϊκός έπαιξε εκπληκτικό ποδόσφαιρο.

Μετά τα τρία χαμένα ντέρμπι οι... γνώστες του ποδοσφαίρου του ελληνικού μιντιακού συστήματος επιχείρησαν μέχρι ενός βαθμού να κριτικάρουν τις επιλογές του προπονητή, ήταν όμως δύσκολο να φτάσουν μέχρι το τέρμα γιατί ο κόσμος είχε πρόσφατες τις μνήμες ενός γρήγορου, επιθετικού Παναθηναϊκού που έχασε το πρωτάθλημα επειδή η διοίκηση δεν ενίσχυση την ομάδα όταν είχε τη δυνατότητα αλλά και ούτε την προστάτευσε από συνεχόμενα σκάνδαλα.

Στην περίπτωση που δεί
Keywords
Τυχαία Θέματα