Φωτογραφία της ημέρας: 1974-2012, τα ποδήλατά μας, όπως τα όνειρά μας

Το Greenzone εγκαινιάζει τη στήλη «φωτογραφία της ημέρας». Πεποίθηση των διαχειριστών της ιστοσελίδας είναι πως για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να ζήσει ένα καλύτερο «αύριο» πρέπει να παραμείνει ζωντανό το ένδοξο «χθες».

Το παρόν συναντάει το παρελθόν. Οι ποδηλατικές ομάδες του Παναθηναϊκού το 1939 και το 2012.

Ψυχή τότε του ποδηλατικού τμήματος ο Άγγελος Φιλίππου, ψυχή του σήμερα ένας άλλος
αφανής ήρωας του συλλόγου, του οποίου το επώνυμο ξεκινάει επίσης από Φ, ο Γιώργος Φωκάς.

Μέσω της στήλης «φωτογραφία της ημέρας», τo Greenzone παρουσιάζει σπάνια, συλλεκτικά οπτικά ντοκουμέντα από το αρχείο του, από τα 30 αθλήματα που καλλιέργησε ο Παναθηναϊκός, τα οποία θα συνοδεύονται από περιεκτικά ιστορικά γύρω από ό,τι απεικονίζουν.
Μετά το τέλος του πολέμου η ποδηλατική ομάδα του Παναθηναϊκού θα ξεκινήσει να γράφει ιστορία σε δρόμους και σε πίστες, χαρίζοντας στο Τριφύλλι αμέτρητες διακρίσεις και δεκάδες πανελλήνιους και τοπικούς τίτλους. Ομαδική και ατομική χρονομέτρηση, αναβάσεις, σιρκουϊ, αγώνες ζευγών, αγώνες σπριντ και αντοχής, όλα θα βάφονται πράσινα για πολλά χρόνια. Η φθορά του χρόνου όμως θα αρχίσει να γίνεται ορατή από τη δεκαετία του 1990 και φτάνοντας στο 2000 και ύστερα, οι διακρίσεις και οι επιτυχίες θα μειωθούν αισθητά. Το τμήμα θα φτάσει πολύ κοντά στη διάλυση. Πολλοί θεωρούσαν περιττό να συνεχίσει να υφίσταται ποδηλατικό τμήμα στον Παναθηναϊκό, παρόλο που πρόκειται για ένα από τα πιο δοξασμένα τμήματα του Ομίλου.

Κάποιοι όμως είχαν αντίθετη άποψη.

Δίχως καμία βοήθεια και έχοντας ως μοναδικό τους όπλο την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό και το ποδήλατο, μία ομάδα που απαρτίζεται από νεαρούς αλλά και πιο πεπειραμένους ποδηλάτες έχει βάλει ως στόχο την επιστροφή του Συλλόγου του Μεγάλου εκεί που πραγματικά ανήκει. Στην κορυφή.

Αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα τους και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο και γεμάτο εμπόδια δρόμο που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν.
Μίνι Μικρά
Νικόλαος Φάβρος

Μίνι Μεγάλα
Μαρτίνος Μούτσιος

Νέοι Άνδρες
Ορέστης Λαμπρόπουλος

Άνδρες
Δανιήλ Έξαρχος, Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης, Χρήστος Παπαθανασίου, Νικόλαος Σάββας

Γυναίκες
Βίκυ Σταματογιάννη, Αλεξάνδρα Στρατηγοπούλου

Master A'
Στέλιος Μανώλαρος, Χρήστος Μποταϊτης, Μιχάλης Παπασάββας, Δημήτρης Πούλιας, Λουκάς Σκρέκης και ο αρχηγός Γιώργος Φωκάς

Master B'
Δημήτρης Ασυμομύτης , Δημήτρης Δημουλάς , Μάνος Καραμπάσης, Ματίας Κρίππελ, Σωτήρης Περίδης

Master Γ'
Στέφανος Κόκκινος, Κυριάκος Ορφανίδης

Master Δ'
Ηλίας Κακλαμάνος, Θανάσης Περίδης
Μου ξανάρχονται ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα...
Achaean Generation - Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα