Φωτογραφία ημέρας: Τα «πετάλια» του θριάμβου

Η εποχή που οι επιτυχίες της ποδηλασίας και των υπόλοιπων «μικρών» τμημάτων του Παναθηναϊκού είχαν μεγάλη αίγλη και απήχηση στους φιλάθλους...
Τι είναι πιο όμορφο ως σκέψη; Η ποδηλατική ομάδα του Παναθηναϊκού να κάνει το γύρο του θριάμβου μέσα στη Λεωφόρο, ή οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού που έχουν κατακλείσει το «σπίτι» του Συλλόγου να έχουν ανατριχιάσει από ρίγη συγκίνησης, καθώς βρισκόμαστε σε μία εποχή
που οι επιτυχίες των «μικρών» τμημάτων είχαν την ίδια αίγλη με αυτές του ποδοσφαίρου;

Προφανώς και δύο είναι υπέροχα ως σκέψη, δυστυχώς όμως μακρινά ως εποχή.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε τον Ιανουάριο του 1969 και οι ποδηλάτες με το Τριφύλλι στο στήθος, κάνουν, καβαλώντας το όχημά τους, τον γύρο του θριάμβου στην κατάμεστη Λεωφόρο. Πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ελλάδος (δρόμου) για δέκατη φορά στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Η προβολή «μικρών» τμημάτων σε ποδοσφαιρικούς αγώνες ήταν κάτι που συνήθιζαν οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού τη δεκαετία του '60, που το συνέχισαν -όπως φαίνεται και από τη χρονολογία της φωτογραφίας- οι διορισμένες επί «χούντας» διοικήσεις και που επαναλήφθηκε και μετέπειτα επί προεδρίας Απόστολου Νικολαΐδη.

Η τελευταία φορά που δοξάστηκε τμήμα του ερασιτέχνη σε ποδοσφαιρική «γιορτή» ήταν το 2010, επί Νικόλα Πατέρα, όταν οι νταμπλούχες κοπέλες του βόλλεϋ χειροκροτήθηκαν, τραγούδησαν παρέα με τη Θύρα 13 και έκαναν τον γύρο του θριάμβου στο κατάμεστο ΟΑΚΑ στη φιέστα για το νταμπλ του ποδοσφαίρου.

Υ.Γ. Η φωτογραφία είναι αφιερωμένη στον σκοπευτή του Παναθηναϊκού, φίλο και συνεργάτη του GreenZone Νίκο Κοκκινάκη, με την ευχή να έρθει η στιγμή που θα «καθαρίσει» η ΠΑΕ και θα ορθοποδήσει ο Ερασιτέχνης, ώστε είτε από το πόστο του σκοπευτή, είτε από οποιοδήποτε άλλο, να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα.

Πράσινος Ασθενής
Keywords
Τυχαία Θέματα