Ευτυχώς που υπάρχουν οι νόμοι!

Το GreenZone θυμάται μερικές από τις πρόσφατες περιπτώσεις που ΔΕΝ εφαρμόστηκε το γράμμα του νόμου και των κανονισμών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλλον από αμέλεια...
Ο λόγος που η Σούπερ Λίγκα του Γιάννη Μώραλη και του Γιώργου Μποροβήλου είναι αρνητική στο να αναβάλει το ματς του Παναθηναϊκού είναι το… γράμμα του νόμου!

Ευτυχώς που οι «πράσινοι» έστειλαν την επιστολή με το αίτημά τους, γιατί τουλάχιστον έμμεσα μάθαμε πως στην Ελλάδα
και ειδικά στον ελληνικό αθλητισμό υπάρχουν νόμοι που εφαρμόζονται. Γιατί κυριολεκτικά το είχαμε ξεχάσει.

Αυτή την στιγμή 7 ΠΑΕ δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Υπάρχουν ΠΑΕ που δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα, ωστόσο από τη στιγμή που δεν φοράνε φανέλα με Τριφύλλι στο στήθος υπάρχουν πάντα… τρόποι για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να παίξουν κανονικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε φυσικά, πως όταν λέμε πως δεν φοράνε Τριφύλλι, εννοούμε πράσινο και όχι κόκκινο, γιατί στην περίπτωση του Πλατανιά δεν έχει κατατεθεί καν φάκελος στην ΕΕΑ!

Λεπτομέρειες…

Τι είναι λοιπόν νόμος στην Ελλάδα, όταν αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο; Νόμος είναι ό,τι βολεύει τον Ολυμπιακό.

Η κούραση από το ταξίδι και από το ματς στη Λιβαδειά δύο μόνο ομάδες βγάζει κερδισμένες. Τη Μάλαγα και τον Ολυμπιακό! Και οι δύο αν αποκλειστεί ο Παναθηναϊκός θα γεμίσουν τα ταμεία τους! Μάλλον η Μάλαγα θα έβαλε το χεράκι της για να «κοπεί» το αίτημα του Παναθηναϊκού.

Πέρα φυσικά από την κούραση εγκυμονεί και ο κίνδυνος τραυματισμού κάποιου από τους παίκτες - βαρόμετρα του Παναθηναϊκού. Λογικά από κάποιο -κατά λάθος- σκληρό τάκλιν ή κλωτσιά. Πώς γίνεται άλλωστε να ξεχάσουμε τον τρόπο που την περσινή σεζόν οι ποδοσφαιριστές - «τσεκούρια» (με πρώτο και καλύτερο τον Τάσο Πάντο) προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να κάνουν δώρο στον Σεμπάστιαν Λέτο... τα πόδια του! Τότε ευτυχώς οι κανόνες τηρήθηκαν. Όχι με κόκκινες προς τα τσεκούρια, αλλά με συνεχόμενες κίτρινες προς τον Αργεντινό που διαμαρτυρόταν για τις κλωτσιές που δεχόταν!

Αφού όμως πιάσαμε τους νόμους και τους κανονισμούς, το GreenZone δεν ξεχνάει:

* Τα πολύ πρόσφατα σκάνδαλα με τους στημένους αγώνες. Την υπόθεση που όπως δεκάδες άλλες κουκουλώθηκε, τιμωρήθηκαν για τα μάτια του κόσμου ορισμένοι παράγοντες μικρομεσαίων ομάδων και «έκλεισε» εκεί. Την υπόθεση που το «μπαλάκι» πετάχτηκε στην ποινική δικαιοσύνη, λες και η αθλητική δεν έχει μάτια και αυτιά…Την υπόθεση που ούτε καν πήγαν στον εισαγγελέα για να καταθέσουν πρόσωπα που τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και που οι πράξεις τους δείχνουν πως νομίζουν πως είναι… υπεράνω νόμου. Ίσως τελικά και να είναι.

* Τον καμένο φούρνο του διαιτητή Κωνσταντινέα. Ξεκάθαρο μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.

* Ποιος ξεχνάει τα έκτροπα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο «αιώνιο» ντέρμπι τον Φεβρουάριο του 2011. Η αθλητική δικαιοσύνη έδειξε το σκληρό της πρόσωπο και τιμώρησε με… 1 αγωνιστική τον Ολυμπιακό. Ευτυχώς κάλυψε την εκτός λογικής επιείκειά της μετά
Keywords
Τυχαία Θέματα