ΕμπόλΕΜΥ ζώνη: Με οδηγό το παρελθόν και τον αξιότιμο κύριο Λάσμε (vid)

Για πρώτη φορά εφέτος ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο παρκέ ως ΟΜΑΔΑ και αυτό είναι που πάνω απ' όλα μετράει. Δείτε σε ενα 12λεπτο τις καλύτερες φάσεις του αγώνα.
Η χθεσινοβραδινή νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ Μαδρίτης με το άνετο 79-68 προσέφερε μεγάλη χαρά σε όλους τους φίλους του Τριφυλλιού και ικανοποίηση. Και τούτο, διότι, για πρώτη
φορά, η νέα αυτή ομάδα που χτίζεται, εμφανίστηκε στο παρκέ ως ΟΜΑΔΑ!

Η έλλειψη ποιότητας ορισμένων παιχτών αντισταθμίστηκε από το απαράμιλλο πάθος, πείσμα και ένταση που έδειξαν. Και πρόκειται για μία σημαντικότατη νίκη, εάν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή επετεύχθη με τον Κώστα Τσαρτσαρή off. Aυτό θέλει να βλέπει ο κόσμος, μια ομάδα που παλεύει κάθε πόντο, κάθε κατοχή, κάθε άμυνα και γι’ αυτό πανηγύρισαν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο κλειστό.

Για τον εξαιρετικό Στεφάν Λάσμε τα λόγια είναι περιττά. Από την αρχή είχαμε γράψει πως πρόκειται για μία πολύ καλή μεταγραφή και άξιζε τον κόπο η αναμονή που έκανε η ΚΑΕ για να τον ντύσει στα πράσινα. Τι δεν έκανε χθες σε 25:45 λεπτά που αγωνίστηκε: 15 πόντους με 5/5 σουτ, 8 ριμπάουντ (4 αμυντικά-4 επιθετικά), 1 κλέψιμο, 2 τάπες, 4 κερδισμένα φάουλ, ενώ υπέπεσε και σε 2 φάουλ και 3 λάθη. Πέραν των προφανών στατιστικών, έκανε και πολλή «βρώμικη» δουλειά στην άμυνα, ενώ χάρισε και χαμόγελα στον Δημήτρη Διαμαντίδη που, επιτέλους, βρήκε έναν παίχτη να αξιοποιεί τις ασίστ του και να συνδυάζεται αρμονικά. Είναι ένας παίχτης που θα χωρούσε σαφώς σε ομάδα Ομπράντοβιτς και αυτό τα λέει όλα.

Όσον αφορά τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, αυτός επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις, δείχνοντας να χαίρεται το παιχνίδι και αυτό είναι πολύ μεγάλο κέρδος για όλη την ομάδα. Μάλιστα, είχε άξιους συμπαραστάτες τον Μάικ Μπράμος που σήμανε την αντεπίθεση με την απίστευτη ενέργεια που ξετύλιξε στο παρκέ, τις σπουδαίες του άμυνες και το καλό του σουτ, καθώς και τον Γιόνας Ματσιούλις που ξεμπλόκαρε την ομάδα όταν η Ρεάλ απειλούσε.

Από την άλλη, διθυραμβικές κριτικές δε χωρούν. Κενά υπάρχουν στην ομάδα και δεν έγινε ξαφνικά φόβητρο. Το 3/19 στα σουτ τριών πόντων μαρτυρά την έλλειψη ενός μπόμπερ. Αυτό θα προσπαθήσει να καλύψει η έλευση του Τζέισον Καπόνο. Ο αμερικανός φόργουορντ είναι ένας σπουδαίος σποτ σουτέρ, ο οποίος αναμένεται να απειλήσει από την αδύνατη πλευρά, αλλά σίγουρα δε φημίζεται για την άμυνα και την κίνησή του στο παρκέ. Βεβαίως το γεγονός ότι θα υπάρχει πλέον μια ισχυρή απειλή από την περιφέρεια θα βοηθήσει να ανοίξουν οι άμυνες και ίσως αυτό να είναι ευεργετικό και για τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη, ο οποίος στα τελευταία παιχνίδια δείχνει μπλοκαρισμένος.

Ομοίως, το πρόβλημα στα γκαρντ και στη θέση «4» είναι εμφανές. Ενώ ο Κίτσεν καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες και παρουσιάζει μικρή βελτίωση, ο Ούκιτς ακόμα προβληματίζει με το άναρχο παιχνίδι του και το μέτριο, για τη θέση, σουτ του. Το ότι ο Μπανκς δοκιμάζεται, δείχνει μεν ότι σε διοίκηση και τεχνικό επιτελείο είναι προφανής η έλλειψη ενός ικανού γκαρντ που θα προσφέρει σε δημιουργία, σουτ
Keywords
Τυχαία Θέματα