Δήμιος χωρίς κουκούλα

Όταν ο διατητής Κουκούλας μπήκε στη ζωή κάθε Παναθηναϊκού. Διαβάστε για τις δύο ιστορικές «σφαγές» στα «αιώνια» ντέρμπι κυπέλλου (μπόνους ο ρέφερι Βαλιάνος)... Πριν από ακριβώς 23 χρόνια, σαν σήμερα στις 4 Απριλίου τoυ 1990, έμπαινε στη ζωή κάθε Παναθηναϊκού για πρώτη φορά το όνομα ενός διαιτητή που θα συνδεόταν με δύο ιστορικές «σφαγές» στο Κύπελλο από τον ΟΣΦΠ.
Ο Γιώργος Κουκούλας!

Στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου το 1990 ο Ολυμπιακός (που είχε κερδίσει 2-1 στο πρώτο ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης») βρίσκεται να χάνει 2-0 στο ΟΑΚΑ. Μειώνει σε 2-1 στο 80' και στέλνει το ματς στην παράταση. Εκεί το Τριφύλλι πετυχαίνει το 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» με πέναλτι που είδε μόνο ο εν λόγω διαιτητής (είδε χέρι του Κρις Καλατζή) μειώνουν σε 3-2 και στο τέλος ισοφαρίζουν σε 3-3 όταν οι «πράσινοι» είχαν βγει μπροστά αναζητώντας το γκολ της πρόκρισης.
Το πέναλτι; Όλος ο κόσμος είδε τι έγινε…
Δ. Σαραβάκος
Ο Παναθηναϊκός ακόμα διαμαρτύρεται για τη φάση του 55ου λεπτού, όταν ο Κουκούλας αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Σπύρου Μαραγκού από τον Τσιαντάκη, για την αποβολή του Κουρμπανά στις καθυστερήσεις και για τις κίτρινες με τις οποίες φόρτωσε τους παίκτες του Τριφυλλιού.

«Απο τη φανέλα του διαιτητή έλειπε μόνο το νούμερο 12», φώναζε ο γενικός αρχηγός του Παναθηναϊκού Κώστας Μουρούζης, ενώ ο Μαραγκός ορμόντας προς τον διαιτητή έλεγε: «Ρώτα τον Τσαντάκη. Με ανέτρεψε καθαρά».

Ο προπονητής Χρίστο Μπόνεφ υπογράμμισε στις δηλώσεις του πως θεωρεί ηθικό νικητή τον Παναθηναϊκό, πως όλος ο κόσμος είδε τι έγινε και πως δεν επιθυμεί να επεκταθεί περισσότερο για να μην τον καλέσει ο αθλητικός δικαστής.

Μερικά χρόνια αργότερα και πάλι σε επαναληπτικο Κυπέλλου και πάλι στο ΟΑΚΑ και πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και πάλι ο ίδιος διαιτητής θα έδινε και πάλι ένα ανύπαρκτο πέναλτι στα τελευταία λεπτά με τα οποία ο ΟΣΦΠ θα έπαιρνε την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού.

Σαν σήμερα, 4 Απριλίου του 1999 ο Ολυμπιακός έπαιρνε ακόμη μια νίκη χάρη σε διαιτητικά «εγκλήματα». Θύμα του αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ και δράστης, στη χρονιά που η παράγκα μεσουρανούσε, ο διαιτητής Βαλλιάνος που στο 70' απέβαλε τον Κουλακιώτη του ΠΑΟΚ, έδωσε ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του ΟΣΦΠ στις καθυστερήσεις «χρωματίζοντας» κατάλληλα ακόμη ένα πρωτάθλημα της ομάδας του Πειραιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα