Χρόνια πολλά στον «Χότα Χότα»

Τα 42α γενέθλιά του γιορτάζει σήμερα ένας ποδοσφαιριστής που έγραψε χρυσή ιστορία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Χουάν Χοσέ Μπορέλι...
Ο μεγάλος Αργεντινός «χορευτής» Χουάν Χοσέ Μπορέλι γεννήθηκε, σαν σήμερα, στο Μπουένος Άιρες.

Στον Παναθηναϊκό μετακόμισε το καλοκαίρι του 1991, έπειτα από πέρασμα 11 ετών στη Ρίβερ Πλέιτ (1980-1991). Ο Μπορέλι θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί στην Ελλάδα,
καθώς είχε την... «ατυχία» να δουλέψει με τον δάσκαλο Όσιμ, ο οποίος προσπάθησε μα βάλει σε τάξη το μεγάλο του ταλέντο. Η συνεργασία τους δεν ήταν και η καλύτερη και όταν στα μέσα του 1994 παρέλαβε ο Ρότσα την ομάδα ο «Χότα» ένοιωσε απελευθερωμένος.

Στα δύο επόμενα χρόνια με τον «Ινδιάνο» στον πάγκο, ο Μπορέλι απογειώθηκε κυριολεκτικά. Βοήθησε τα μέγιστα στο νταμπλ του 1994-95 και στην επική πορεία του Παναθηναϊκού στους 4 της Ευρώπης, σκοράροντας πανέμορφα και καθοριστικά γκολ με αντιπάλους την Χάιντουκ και την Λέγκια.

Τη σεζόν 1995-96 στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πετύχει γκολ με κεφαλιά στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός θα χριστεί πρωταθλητής. Την ίδια σεζόν, με δικό του πάλι γκολ θα αλώσει η ομάδα το «Γ. Καραϊσκάκης» στο αλησμόνητο ντέρμπυ που έληξε 1-2 με γκολ του Καπουράνη το τέλος του αγώνα.

Οι καταπληκτικές εμφανίσεις του Μπορέλι δεν έμειναν απαρατήρητες και έτσι κλήθηκε και αγωνίστηκε 7 φορές στην Εθνική Αργεντινής του Ντανιέλ Πασαρέλα, ενώ ενδιαφέρθηκε για αυτόν η ισπανική Οβιέδο.

Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό το κεφάλαιο Μπορέλι έκλεισε νωρίς, το 1996, αφού πρώτα πρόλαβε και γνώρισε την Παράγκα που χτιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο παίχτης ήθελε να παραμείνει αλλά οι λάθος χειρισμοί της διοίκησης τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου. Ο Παναθηναϊκός δεν αναπλήρωσε το κενό του, τουλάχιστον μέχρι την έλευση ενός άλλου Αργεντινού, του Έκι Γκονζάλεζ.

Ο Μπορέλι περιπλανήθηκε σε αργεντίνικες ομάδες μέχρι να ξαναγυρίσει το 2001 στην Ελλάδα και τον Ακράτητο. Έμεινε μέχρι το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς όταν και εγκατέλειψε την ενεργό δράση σε ηλικία 32 ετών για να ασχοληθεί 2 χρόνια αργότερα με την προπονητική
στις μικρές ομάδες της Ρίβερ Πλέιτ.
Keywords
Αναζητήσεις
χοτα
Τυχαία Θέματα