Αντίστροφη μέτρηση για τον «τελικό»

Ο πέμπτος προημιτελικός με την Μπαρτσελόνα πλησιάζει και άπαντες στο στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού είναι πανέτοιμοι για τη μεγάλη μάχη...
Φωτογραφία του Β. Στόλη, από το επίσημο site της ΚΑΕΈνας αγώνας, ένα εισιτήριο. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται την Πέμπτη (25/4, 22:00, NS2) από την Μπαρτσελόνα στη «μάχη» που θα κρίνει την πρόκριση στο Final 4 του Λονδίνου.
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερες φορές και τις τρεις ανώτερο ήταν το Τριφύλλι.

Στην Ισπανία βρίσκονται 100 οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα στηρίξουν την προσπάθεια του έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

O Αργύρης Πεδουλάκης χαρακτήρισε τελικό την αυριανή αναμέτρηση:

«Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Με αυτό το σκεπτικό βαδίζουμε από την αρχή της χρονιάς και με αυτό θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε. Η πίεση αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο στην Μπαρτσελόνα. Από την άλλη έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Αν πριν ξεκινήσει η σειρά λέγαμε ότι θα βρισκόμασταν τώρα στο 2-2 όλοι θα ήταν χαρούμενοι. Είμαστε μια νέα ομάδα. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε φάση αναδόμησης, κάτι που στη σημερινή κοινωνία είναι πολύ δύσκολο. Προσπαθούμε με λιγότερα μέσα, αλλά με τεχνογνωσία, αγάπη και δουλειά για το αυτονόητο. Πρέπει να δουλέψεις γι’ αυτό που θεωρείται αυτονόητο».

Ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά από το επίσημο site της KAE:

H προϊστορία
Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές. Η πρώτη ήταν την περίοδο 1981-82 με τους Καταλανούς να επικρατούν και στις δύο αναμετρήσεις. Από τότε οι δύο ομάδες έχουν κάνει πολύ δρόμο και η προϊστορία είναι σχετικά ισορροπημένη με την Μπαρτσελόνα να έχει τον πρώτο λόγο (15-12).
Οι αριθμοί
Ο Γιόνας Ματσιούλις παραμένει στο φινάλε των play offs της Ευρωλίγκας ο μοναδικός παίκτης του Παναθηναϊκού που είχε παρουσία στην αρχική πεντάδα σε όλους τους αγώνες. Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 14 διαφορετικές αρχικές πεντάδες.
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα οχτά τελευταία παιχνίδια και σε 13 από τα 14 τελευταία.
Ο Κώστας Τσαρτσαρής απέχει μόλις ένα τρίποντο από τα 100 στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα.
Ο Μάικ Μπράμος είναι ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού στα play offs με 11.8 πόντους μέσο όρο. Επίσης έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα οχτώ τελευταία παιχνίδια.
Ο Στεφάν Λάσμε απέχει μόλις πέντε τάπες από τη 10η θέση των κορυφαίων της κατηγορίας στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Στη 10η θέση βρίσκεται ο Ντ’Ορ Φίσερ. Ο Λάσμε είναι στη 12η θέση ε 107 τάπες, και στην 11η βρίσκεται ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 109.
H προϊστορία
Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές. Η πρώτη ήταν την περίοδο 1981-82 με τους Καταλανούς να επικρατούν και στις δύο αναμετρήσεις. Από τότε οι δύο ομάδες έχουν κάνει πολύ δρόμο και η προϊστορία είναι σχετικά ισορροπημένη με την Μπαρτσελόνα να έχει τον πρώτο λόγο (15-12).
Οι «συγγένειες»
Αρκετοί από τους παίκτες των δύο ομάδων έχουν ξανασυναντηθεί στο παρελθόν. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους με τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Κώστα Τσαρτσαρή στον Παναθηναϊκό, ο Τζέιμς Γκιστ με τον Νέιτ Τζαβάι στην Παρτιζάν, ο Μάικ Μπράμος με τον Σι Τζέι Γουάλας στην Γκραν Κανάρια, ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με τον Εράζεμ Λόρμπεκ στη Λοτομάτικα Ρόμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα