Αν έχεις «λέγειν»... επιβιώνεις!

Με αφορμή την φημολογούμενη επικείμενη πρόσληψη του Γιώργου Ανατολάκη ως διευθυντή στο ΟΑΚΑ, το GreenZone θυμάται μερικές ακόμα περιπτώσεις πρώην, νυν ή υποψήφιων βουλευτών «ερυθρόλευκης» απόχρωσης...
Πολλοί λαοί θεωρούν την ψήφο ως κάτι ιερό. Υπάρχουν καταπιεσμένες κοινωνίες που οι εκλογές είναι από τα λίγα δείγματα δημοκρατίας και ισότητας και κατά συνέπεια οι πολίτες στύβουν το μυαλό τους και «σταυρώνουν» ό,τι πει η καρδιά τους πως είναι καλύτερο για τον
τόπο που ζουν.

Δεν ισχύει το ίδιο -σε μεγάλο βαθμό- στην Ελλάδα, που αρκετές φορές η ψήφος συνδέεται ακόμα και με οπαδικά αισθήματα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μέχρι πρότινος ήταν βουλευτής της χώρας ο Γιώργος Ανατολάκης, ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που δυσκολεύεται όχι απλώς να βγάλει λόγο, αλλά ακόμα και να διαβάσει ό,τι έχει έτοιμο γραμμένο σε χαρτί. Ο αμυντικός, τον οποίο συνόδευε το παρατσούκλι «τσεκούρι» για τα σκληρά, χωρίς οίκτο μαρκαρίσματά του, δείγμα του αισθήματος Fair Play που τον διακατείχε.

Ούτε φυσικά είναι τυχαία η παλαιότερα ανάληψη της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πειραιά από τον Παναγιώτη Φασούλα. Επί των ημερών του το λιμάνι βίωσε τραγικές οικονομικές συνθήκες, ενώ παράλληλα το ΣΔΟΕ «δέσμευε» το σκάφος αναψυχής του. Ο... εύγλωτος πρώην καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει θητεύσει και στο ελληνικό κοινοβούλιο από το 2000 μέχρι το 2006.

Πώς ακόμα να ξεχάσουμε τις θέσεις που κατέχει μέσα στη Βουλή ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος αναλαμβάνει εκ νέου τις τύχες του αθλητισμού της χώρας. Ποιος; Αυτός που αυτοαποκαλούνταν ως ο «καθηγητής της αλητείας» και που για τον οποίο ο επίσημος Ολυμπιακός έχει αναφέρει την… «Ιωαννίδεια Μαφία» ( εδώ). Ο προπονητής που επί των ημερών του στον παγκο των Πειραιωτών, η ΤΣΣΚΑ δηλητηριάστηκε και αναγκάστηκε να παίξει με... τρεις παίκτες στο ΣΕΦ.

Στις τελευταίες εκλογές κατέβηκε ως υποψήφιος και ο Τάσος Μητρόπουλος. Η αφίσα με την οποία προωθούσε τον εαυτό του ο... «mr. Παπούτσι» στις εκλογές (ποζάρει με φανέλα του Ολυμπιακού), είναι ενδεικτική των κριτηρίων που αρκετός κόσμος χρησιμοποιεί για να «σταυρώσει».

Μπορούν και επιβιώνουν

Όταν στη μέση μπαίνει η ανεργεία, ή ακόμα χειρότερα η πείνα, τα οπαδικά αισθήματα απομακρύνονται. Έτσι ο Γιώργος Ανατολάκης έμεινε εκτός Βουλής και εξυπακούεται εκτός και των παχυλών μιχθών που χαίρουν οι Έλληνες βουλευτές. Βρέθηκε ωστόσο, όπως φαίνεται, ο τρόπος για να μη σταματήσει να υπηρετεί το ελληνικό δημόσιο η προσωπικότητα που όταν ανοίγει το στόμα της μαγεύει και τον πιο απαιτητικό ρήτορα.

Ο παλαίμαχος αμυντικός, που κέρδισε χρήματα και δόξα, όντας μέλος του Ολυμπιακού στις χρυσές εποχές της Παράγκας, προωθείται ως ο νέος διευθυντής των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.

Πρόκειται, φυσικά, για μεγάλη πρόκληση κατά του Παναθηναϊκού, ο οποίος στην ουσία συντηρεί τις εγκαταστάσεις, καθώς χρησιμοποιεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το κλειστό του μπάσκετ, αλλά και κολυμβητήριο για τις ομάδες του υγρού στίβου του, στους άνδρες και στ
Keywords
Τυχαία Θέματα