Αυτός είναι ο Μπεργκ (vids)

Παίκτης που αξίζει την υπέρβαση είναι ο Μάρκους Μπεργκ. Πρόκειται για επιθετικό που το... έχει το γκολ και που σκοράρει με κάθε τρόπο.
«Ό,τι πληρώνεις παίρνεις», λένε, και στις περισσότερες περιπτώσεις φαίνεται πως ισχύει. Ο Μάρκους Μπεργκ, το όνομα του οποίου διέρρευσε στον αθλητικό Τύπο, έχει υψηλό κασέ. Όταν το συνολικό μπάτζετ του Παναθηναϊκού είναι 5 εκατ. ευρώ, δείχνει εξαιρετικά δύσκολο το να αποκτηθεί
ένας παίκτης όπως ο Σουηδός.

Αν πάντως γίνει η υπέρβαση, σίγουρα θα ενισχυθεί σημαντικά η επίθεση του Παναθηναϊκού με έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο. Είναι εξαιρετικός στις κεφαλιές, έχει βάλει πανέμορφα τέρματα με τεχνικά σουτ, με πλασέ και με τα δύο πόδια, με… τακουνάκι, με λόμπες.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Γκέτεμποργκ, όταν προωθήθηκε από τις ακαδημίες της στη μεγάλη ομάδα. Σε 53 αγώνες, από το 2005 μέχρι το 2007 πέτυχε 21 γκολ.

Μετέπειτα και μέχρι το 2009 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Χρόνιγκεν, η οποία τον επέλεξε για αντικαταστάτη του Λουίς Σουάρες. Ο Μπεργκ στην Ολλανδία βελτίωσε τα ποσοστά του στο σκοράρισμα με 32 γκολ σε 56 ματς. Σε έναν αγώνα κόντρα στη Ρόντα σκόραρε τέσσερεις φορές.

Από το 2009 ανήκει στο Αμβούργο. Στο γερμανικό πρωτάθλημα τα βρήκε σκούρα, αφού σε 43 παιχνίδια έβαλε μόλις 5 φορές την μπάλα στο πλεκτό.

Την περίοδο 2010-11 αγωνίστηκε δανεικός στην Αϊντχόφεν και σκόραρε 8 φορές σε 25 συμμετοχές.

Να σημειώσουμε πως τη σεζόν 2011-12 (είχε επιστρέψει στο Αμβούργο) ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς που δεν του επέτρεπαν να βρει τη φόρμα του.

Έχει φορέσει συνολικά 23 φορές το εθνόσημο της Σουηδίας και έχει σκοράρει 6 φορές.

Απολαύστε ορισμένα βίντεο με γκολ του Μπεργκ:
Keywords
Τυχαία Θέματα